Om oss

Hans Montelius berättar historien Cinemantrix

Jag växte upp teatern. Båda mina föräldrar var skådespelare och att vara bakom scenen blev lika naturligt för mig som att vara på dagis. Mitt första minne är att jag sitter på Nalle Puhs honungstunna och ser min pappa spela Tiger i Nalle Puh på scen.

När jag växte upp så valde jag dock en annan bana. Även om jag skrev en hel del pjäser och prosa så ville jag komma bort från teatervärlden och hitta min egen väg. Därför åkte jag till USA och studerade marknadsföring och IT på en prestigefylld handelshögskola och när jag kom tillbaka till Sverige så arbetade jag på IBM för att sedan bli IT-entreprenör.

Marknadsföring var min grej, framför allt för att jag hade mycket erfarenhet av att skriva men också för att jag lyckades göra framgångsrika reklamfilmer. Samtidigt saknade jag teatern. Jag satte upp några av mina pjäser på teatrar i Stockholm, jag började regissera mycket och till slut startade vi en stor teater med 860 platser vid Mariatorget.

Teatern gick snart över till film när jag började vinna priser för mina filmmanus, kortfilmer och reklamfilmer. Och det var så Cinemantrix började. Jag saknade gemenskapen bakom scen och Cinemantrix utvecklades från att vara ett bara vara ett filmproduktionsbolag till ett resurscenter där många olika produktionsbolag samarbetar och gör reklamfilm, spelfilm och skriver filmmanus tillsammans.

Välkommen till Cinemantrix! Hör gärna av dig till oss om det är nåt vi kan hjälpa till med!

/Hans Montelius

Vi på Cinemantrix

Här är några av oss som du kan träffa i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Hans driver Cinemantrix. Han är en prisbelönad regissör och manusförfattare. Hans har vunnit 45 priser för sina filmer och långfilmsmanus och hans filmer har visats på över 200 filmfestivaler runt om i världen. Hans sitter i advisory board för Swedish-American Chamber of Commerce i Los Angeles.
lukas

Lukas Loughran

Prisbelönad skådespelare och lärare. Har medverkat i flera av Cinemantrix filmer och håller kurser i filmskådespeleri och Method Acting på Cinemantrix.
Majk---porträtt-190807

Majk Zanqrelle

Klippare och filmfotograf. Över 15 års erfarenhet av film, TV och reklamproduktion. Han arbetar med allt från filmfotografi till animation och redigering, och har arbetat med prisbelönta filmer. Håller kurser i Adobe After Effects och Photoshop för filmare.
Andres 1

Andrés Rignell

Filmfotograf. Andrés har filmat långfilmer, TV-serier, musikvideor och prisbelönade reklamfilmer. Bland Andrés många prestigefulla filmuppdrag finns Julkalendern och Äkta människor på SVT, musikvideos för Avicii, Dr Alban, Eric Gadd och Peter Stormare samt reklamfilmer för Fanta, IKEA, OLW, Aftonbladet och Volvo.
Gudrun_280x3501

Gudrun Giddings

Producent i Hollywood. Ordförande för Swedish-American Chamber of Commerce i LA. Håller workshoppar för producenter, regissörer och manusförfattare på Cinemantrix. Producent för Cinemantrix långfilm Sinking.
arantxa

Arantxa Hurtado

Producent, regissör och fotograf för både stillbild och film. Driver filmproduktionsbolaget Bohemian Light och filmkollektivet Sprouting Pictures. Har gjort långfilm, reklamfilm och webbfilm.
Bob Dolman

Bob Dolman

Tvåfaldigt Emmy-belönad regissör och manusförfattare med över 30 års erfarenhet av Hollywood. Har bl a skrivit filmmanus till George Lucas och Ron Howards filmer, t ex Willow och Far and Away med Tom Cruise och Nicole Kidman. Håller workshoppar och masterclasses på Cinemantrix.
Marina Nystrom portratt

Marina Nyström

Regissör och skådespelare. Har arbetat som skådis på Uppsala Stadsteater, Göteborgs Stadsteater och Backateater. Har regisserat långfilmen ”Kungen av Atlantis”. Nominerad till Stockholms filmfestivals Rising Star Award.
Ingela Lundh

Ingela Lundh

Prisbelönad skådespelare och lärare. Har vunnit pris för sin roll i Cinemantrix långfilm Sinking. Håller kurser i presentationsteknik och filmskådespeleri på Cinemantrix.
marie stromberg

Marie Strömberg

Casting director, manusförfattare och prisbelönad designer med över 20 års erfarenhet av film, TV och reklamproduktioner. Inom reklam har hon rollsatt över tusen reklamfilmproduktioner.
Fredrik Lehmann

Fredrik Lehmann

Casting Director för film och TV. Har rollsatt produktioner såsom Storm på Lugna Gatan (SVTs julkalender 2018), Helt Perfekt (Kanal 5), Sjukt Oklar (SVT), Playa del Sol (Kanal 5) och Drottningarna (TV4). Håller kurser i filmskådespeleri och casting på Cinemantrix.
billy-mernit

Billy Mernit

Manusförfattare på Universal Pictures i Los Angeles där han bland annat har utvecklat Bridesmaids, the Pitch Perfect-filmerna, and Girls Trip.. Har skrivit boken Writing the Romantic Comedy som används av manusutbildningar runt om i världen. Håller workshopar och masterclasses på Cinemantrix.
Helena-Karlsson

Helena Karlsson

Lärare, skådespelare, och föreläsare som under hela sitt yrkesliv ägnat sig åt teaterundervisning till barn och ungdomar. Har tilldelats ett flertal stipendium för hennes genuina engagemang för barn och ungdomar. Håller kurser i filmskådespeleri för barn och ungdomar på Cinemantrix.