Om oss

Vi brinner för att göra film, oavsett om det är långfilm, kortfilm, reklamfilm eller film för sociala medier.

Vi tror på att nätverka och på att hjälpa andra som vill göra film.

Om Cinemantrix

Jag växte upp teatern. Båda mina föräldrar var skådespelare och att vara bakom scenen blev lika naturligt för mig som att vara på dagis. Mitt första minne är att jag sitter på Nalle Puhs honungstunna och ser min pappa spela Tiger i Nalle Puh på scen.

När jag växte upp så valde jag dock en annan bana. Även om jag skrev en hel del pjäser och prosa så ville jag komma bort från teatervärlden och hitta min egen väg. Därför åkte jag till USA och studerade marknadsföring och IT på en prestigefylld handelshögskola och när jag kom tillbaka till Sverige så arbetade jag på IBM för att sedan bli IT-entreprenör.

Marknadsföring var min grej, framför allt för att jag hade mycket erfarenhet av att skriva men också för att jag lyckades göra framgångsrika reklamfilmer. Samtidigt saknade jag teatern. Jag satte upp några av mina pjäser på teatrar i Stockholm, jag började regissera mycket och till slut startade vi en stor teater med 860 platser vid Mariatorget.

Teatern gick snart över till film när jag började vinna priser för mina filmmanus, kortfilmer och reklamfilmer. Och det var så Cinemantrix började. Jag saknade gemenskapen bakom scen och Cinemantrix utvecklades från att vara ett bara vara ett filmproduktionsbolag till ett resurscenter där många olika produktionsbolag samarbetar och gör reklamfilm, spelfilm och skriver filmmanus tillsammans.

Välkommen till Cinemantrix! Hör gärna av dig till oss om det är nåt vi kan hjälpa till med!

/Hans Montelius

Vi på Cinemantrix

Här är några av oss som du kan träffa i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Hans driver Cinemantrix. Han är en prisbelönad regissör och manusförfattare. Hans har vunnit 45 priser för sina filmer och långfilmsmanus och hans filmer har visats på över 200 filmfestivaler runt om i världen. Hans sitter i advisory board för Swedish-American Chamber of Commerce i Los Angeles.
lukas

Lukas Loughran

Prisbelönad skådespelare och lärare. Har medverkat i flera av Cinemantrix filmer och håller kurser i filmskådespeleri och Method Acting på Cinemantrix.
Majk---porträtt-190807

Majk Zanqrelle

Klippare och filmfotograf. Över 15 års erfarenhet av film, TV och reklamproduktion. Han arbetar med allt från filmfotografi till animation och redigering, och har arbetat med prisbelönta filmer. Håller kurser i Adobe After Effects och Photoshop för filmare.
Andres 1

Andrés Rignell

Filmfotograf. Andrés har filmat långfilmer, TV-serier, musikvideor och prisbelönade reklamfilmer. Bland Andrés många prestigefulla filmuppdrag finns Julkalendern och Äkta människor på SVT, musikvideos för Avicii, Dr Alban, Eric Gadd och Peter Stormare samt reklamfilmer för Fanta, IKEA, OLW, Aftonbladet och Volvo.
Gudrun_280x3501

Gudrun Giddings

Producent i Hollywood. Ordförande för Swedish-American Chamber of Commerce i LA. Håller workshoppar för producenter, regissörer och manusförfattare på Cinemantrix. Producent för Cinemantrix långfilm Sinking.
arantxa

Arantxa Hurtado

Producent, regissör och fotograf för både stillbild och film. Driver filmproduktionsbolaget Bohemian Light och filmkollektivet Sprouting Pictures. Har gjort långfilm, reklamfilm och webbfilm.
Bob Dolman

Bob Dolman

Tvåfaldigt Emmy-belönad regissör och manusförfattare med över 30 års erfarenhet av Hollywood. Har bl a skrivit filmmanus till George Lucas och Ron Howards filmer, t ex Willow och Far and Away med Tom Cruise och Nicole Kidman. Håller workshoppar och masterclasses på Cinemantrix.
Johanna Ginstmark är manusförfattare och dramaturg och leder kursen

Johanna Ginstmark

Manusförfattare, dramaturg och manuslärare. I snart 10 år har Johanna arbetat som som manusförfattare för bl a SVT Drama, SVT Barn, Svensk Filmindustri, Anagram Film & TV, och Endemol. Håller kurser i hur man skriver TV-serier på Cinemantrix
Ingela Lundh

Ingela Lundh

Prisbelönad skådespelare och lärare. Har vunnit pris för sin roll i Cinemantrix långfilm Sinking. Håller kurser i presentationsteknik på Cinemantrix.
18921118_10154713651765829_3776367416106582430_o

Tobias Nirs

Klippare och filmfotograf. Håller kurser i hur man redigerar i Adobe Premiere. Arbetar också med specialeffekter för långfilm och reklamfilm.
Soni

Soni Jörgensen

Manusförfattare, dramaturg och manuslärare. Soni arbetar både i Hollywood och i Sverige. Utsågs till Rising Star av Z Magazine om skandinaver i Hollywood, tillsammans med Stellan Skarsgård och Daniel Espinosa. Soni är medlem av European Film Academy, den europeiska motsvarigheten till Oscarsakademin. Soni håller manuskurser och workshoppar på Cinemantrix.
billy-mernit

Billy Mernit

Manusförfattare på Universal Pictures i Los Angeles där han bland annat har utvecklat Bridesmaids, the Pitch Perfect-filmerna, and Girls Trip.. Har skrivit boken Writing the Romantic Comedy som används av manusutbildningar runt om i världen. Håller workshopar och masterclasses på Cinemantrix.
Jacob Jorgensen

Jacob Jörgensen

Guldbaggenominerad filmfotograf som grundat Independent Studios i Stockholm. Håller kurser för skådespelare och filmfotografer på Cinemantrix.