Unik skådespelar-workshop från LA till Stockholm

MAG HEADSHOT 1

 

 

Unik skådespelar-workshop från Los Angeles kommer nu till Stockholm

Svenska skådespelare berättar om en workshop för filmskådespelare som startade i Hollywood men som har rötter i både Europa och Australien.

Marc Aden Gray som håller i workshopen är en erfaren Hollywood-skådespelare och pedagog, började sin karriär som barnskådespelare på film och tv i Australien. Tillsammans med sin fru Victoria J Mayers som också är en etablerad skådespelare i LA har han skapat en workshop som kombinerar en resultatorienterad amerikansk strategi med en process som har sina rötter i Europa.

Workshopen verkar lämna ett bestående intryck på svenska skådespelare. Höjdpunkten för många var när Marc Aden Gray arbetar individuellt med deras skådespelarteknik och de omedelbart kunde se resultatet på en videoskärm.

"Marc var lysande på det sätt som han ställde frågor till mig medan jag gjorde scenen", säger Susanne Andersson, en professionell skådespelare här i Sverige. "Han visade mig hur jag kan hitta de små detaljerna i mitt skådespeleri som gör det trovärdigt och, eftersom kameran är den ultimata lögndetektorn, är det en av de viktigaste sakerna i filmskådespeleri."

Victoria J Mayers fick idén till workshopen efter att ha sett resultaten av sin mans undervisning under hans tid som professor vid universitetet UCLA i Los Angeles.

"Jag var gäst på hans lektioner ibland och slogs av hur folks prestation framför kameran förändrades rakt framför ögonen på mig, medan Marc arbetade med dem", säger hon. "Skådespelare får ofta höra en massa teori som inte gör dem bättre skådespelare. Men den här praktiska och intensiva workshopen fungerar verkligen."

 

På gång hos oss

Få information från oss

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi information till dig om vad som händer hos oss, våra event och våra kurser!