Workshop för manusförfattare

SoniVår kurs i hur man skriver filmmanus består av två delar. Dels en dramaturgidel och dels en workshopdel. I dramaturgidelen kommer jag att gå igenom grunderna för hur man skriver filmmanus. I workshopdelen kommer Soni att guida och ge feedback till deltagarna på det de skriver.

Både jag och Soni är överväldigade av den respons som vi har fått på vår kurs i hur man skriver filmmanus.

Vi har fått en del förfrågningar om workshopdelen även passar yrkesverksamma manusförfattare. Faktum är att metoden som används på workshopen egentligen är avsedd för professionella manusförfattare i filmbranschen. Men den kan även appliceras och anpassas till mindre erfarna. Genomgående har alla liknande problem med sina manus, oavsett nivå. Därför är det en fördel även för avancerade deltagare att lyssna på den feedback som ges till mindre erfarna. De flesta tips kommer de nämligen även kunna applicera direkt på sina egna manus.

I workshopen kan man antingen skriva ett långfilmsmanus eller ett kortfilmsmanus. Man kan också välja att komma till workshopen med ett manus som man påbörjat eller skrivit en eller flera versioner på. Då får man feedback på hur man kan förbättra manuset. Den feedback Soni ger baseras på en den metod som tagits fram av University of Southern California i Los Angeles.

Det är kul att intresset för den här metoden är så stort! Hör gärna av dig till oss om du har några frågor om kursen eller vill veta mer!