Läs filmmanus!

stacks of screenplaysLäs filmmanus!

I vår kurs om hur man skriver filmmanus pratar vi om hur viktigt det är att läsa filmmanus om man vill skriva filmmanus. Det är en konst att läsa filmmanus. Det kan vara lite svårsmält och det inte alltid lätt att se hur den färdiga filmen ska kunna se ut.

Men det finns massor av filmmanus där ute att läsa. Somliga har filmats, men somliga är blev aldrig producerade av olika anledningar, kanske inte nödvändigtvis på grund av att manuset var dåligt.

Det finns också ofta olika versioner av filmmanusen så man kan se hur det har utvecklats, förhoppningsvis till det bättre.

Här är några av de ställen där man kan hitta filmmanus. Ofta kan man ladda ner manusen gratis, men ibland kostar det pengar.

Simply Scripts

The Daily Script

Drew's Script-O-Rama

Screenplays Online

The Weekly Script

Screenplays for You

Awesome Film

Det är främst amerikanska manus. Svenska manus är betydligt svårare att få tag på. Vi har själva under åren skrapat ihop en ansenligt manusbibliotek som vi använder i vår kurs för att illustrera olika tekniker och olika typer av dramaturgi. Vårt förslag till våra elever är att de skapar sitt eget bibliotek och börjar med sina favoritfilmer.

På gång hos oss

filmskådespeleri_kurs_Lukas

Intensiv helgkurs i filmskådespeleri

Lär dig grunderna i filmskådespeleri under en intensivhelg.

editing_skarm

Hur man redigerar i Adobe Premiere

För dig som vill lära dig redigera din egen showreel, korta filmer eller filmer för sociala media.

cinemantrix_filmskådespelerikurs_170603-0385 copy

Filminspelning för skådespelare

En intensiv helg med filminspelning för skådespelare.

hollywood

Welcome to Hollywood!

Vi bygger broar mellan USA och Sverige. Därför introducerar vi utvalda skådespelare för agenter, managers, rollsättare, regissörer och producenter i Hollywood.

Intresseanmälan

Om du INTE kan anmäla dig till kursen så kan du fylla i dina uppgifter här så får du information när vi bokat in nästa kurs. Du får också inbjudningar och rabatter till våra andra event och kursen.