Historien om Cinemantrix

Historien om Cinemantrix

Här är en liten film där jag berättar min historia och historien om hur Cinemantrix blev till.

Jag växte upp teatern. Båda mina föräldrar var skådespelare och att vara bakom scenen blev lika naturligt för mig som att vara på dagis. Mitt första minne är att jag sitter på Nalle Puhs honungstunna och ser min pappa spela Tiger i Nalle Puh på scen.

När jag växte upp så valde jag dock en annan bana. Även om jag skrev en hel del pjäser och prosa så ville jag komma bort från teatervärlden och hitta min egen väg. Därför åkte jag till USA och studerade marknadsföring och IT på en prestigefylld handelshögskola och när jag kom tillbaka till Sverige så arbetade jag på IBM för att sedan bli IT-entreprenör.

Marknadsföring var min grej, framför allt för att jag hade mycket erfarenhet av att skriva men också för att jag lyckades göra framgångsrika reklamfilmer. Samtidigt saknade jag teatern. Jag satte upp några av mina pjäser på teatrar i Stockholm, jag började regissera mycket och till slut startade vi en stor teater med 860 platser vid Mariatorget.

Teatern gick snart över till film när jag började vinna priser för mina filmmanus, kortfilmer och reklamfilmer. Och det var så Cinemantrix började. Jag saknade gemenskapen bakom scen och Cinemantrix utvecklades från att vara ett bara vara ett filmproduktionsbolag till ett resurscenter där många olika produktionsbolag samarbetar och gör reklamfilm, spelfilm och skriver filmmanus tillsammans.

Välkommen till Cinemantrix!

/Hans Montelius

På gång hos oss

Information från oss

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi information till dig om vad som händer hos oss, våra event och våra kurser!

Intresse Filmfoto