Filmproduktionens symbios

Filmproduktionens symbios

Filmproduktion är en invecklad process med många komponenter och hantverk som går in i varandra och tillsammans ska skapa ett enhetligt slutresultat. Därför kan det kan vara en väl värd investering att som t.ex. filmare ha kunskap om manus, regi, skådespeleri och vice versa.

I november är det dags för vår helgkurs i filmfoto för dig som vill lära dig mer om ljussättning, kameravinklar, utsnitt, med mera. Det är en kurs som passar dig som vill jobba med filmning, ljus och kanske producera dina egna kortfilmer eller webbfilmer, men alltså även för dig som jobbar med t.ex. manus eller skådespeleri.

Kursen leds av Andrés Rignell som arbetat som filmfotograf i över 15 år. Han menar också att det finns ett värde i att lära sig om hela processen i en filmproduktion, och inte bara den delen man har störst intresse i. Andrés tipsar om Youtubekanalen Lessons from the Screenplay, som handlar om manusanalys. Såhär skriver han:

“Även om vi älskar foto väldigt mycket och bildens språk, så behöver vi som fotografer också läsa på om manus och regi, för att kunna förstå våra regissörers visioner och historier. Så denna kanal är riktigt bra för detta ändamål. Här analyseras manus till olika filmer. Mycket bra!”

Här är ett exempel på en sevärd video från kanalen:

Vi har kurser i både filmfoto, skådespeleri, redigering, manusförfattande m.m. Du kan läsa mer om våra kurser under Kurser och event i menyn ovan, och läsa mer filmfoto kursen i november här:

På gång hos oss

Få information från oss

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi information till dig om vad som händer hos oss, våra event och våra kurser!