Hur man filmar och ljussätter

för reklamfilm, webbfilm och film för sociala medier

En intensiv helgkurs där vi går igenom hur man filmar reklamfilm, webbfilm, dokumentärer och filmer för sociala medier.

Det blir allt enklare och billigare att filma. Utrustningen minskar i pris och en vanlig mobiltelefon har idag en kamera med fantastiska egenskaper. Men det gör inte automatiskt att det blir bra bilder och filmer.

Därför fokuserar vi i den här kursen på de tekniker och knep som erfarna filmfotografer använder som är viktiga att lära sig oavsett om man ska filma en långfilm eller lägga upp filmer på sociala medier.

Gemensamt för alla typer av filmning är ljussättning. Därför kommer en stor del av kursen att fokusera på ljussättning. Men vi går också igenom kameraplacering, utsnitt och brännvidd för att uppnå största möjliga effekt för den typ av film man vill göra.

Vi tar också upp:

- Greenscreen och chromakey

- Do-It-Yourself och budgetalternativ för filmning och ljussättning

- Användbara appar

- Hur man använder stillbild för ljussättning och storyboard

- Trender och stilar

Vi kommer också att gå igenom nya tekniker och hur man bäst använder dem för att berätta en historia.

I kursen får du dessutom chans att testa de olika teknikerna i praktiska övningar både interiört och exteriört.

Kursen vänder sig till dig vill utvecklas som filmfotograf eller regissörer, manusförfattare, klippare eller bloggare som behöver en grundläggande kunskap om filmfoto och ljussättning.

Under kursen kan du ta med dig och arbeta med din egen utrustning.

Vi kommer också att visa hur man kan använda stillbildskameror och mobilkameror för att bedömma utsnitt och ljussättning.

Kursen hålls i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Målgrupp

För dig som vill utvecklas som filmfotograf. Kursen vänder sig också till regissörer, manusförfattare, klippare eller bloggare som behöver en grundläggande kunskap om filmfoto och ljussättning.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

KursledareJacob Jorgensen

Kursen leds av Jacob Jörgensen, filmfotograf och regissör, som har över 20 års erfarenhet inom TV-drama, långfilm och reklam.

Jacob började sin karriär med att arbeta för Roy Andersson och har  filmat flera hundra reklamfilmer i Sverige och internationellt. Jacob har också varit med och startat och drivit Independent Studios i Stockholm. År 2000 blev Jacob guldbaggenominerad för bästa foto i "Noll tolerans".

Sedan över tio år tillbaka arbetar Jacob även som regissör.

Här kan du se några av Jacobs filmer.

Kursavgift

3 200:- inkl moms.

Datum

Vi har inte satt datum för nästa kurs. Men om du fyller i dina uppgifter här så kontaktar vi dig när kursdatumen är satta.

Intresse Filmfoto

Mer information

Hör gärna av dig till oss på info@cinemantrix.com om du har några frågor om kursen.