Det är ett nöje att jobba med dig Lukas!

På onsdag ska jag gå på premiär och se Lukas Loughran i huvudrollen i Inbrottet, en långfilm som skrivits och regisserats av en annan vän, Marcus Ovnell.

Like MeLukas och jag har gjort så många filmer ihop att jag har tappat räkningen! Han sitter i studion där han bland annat producerar matlagnings-showen Hemkunskap för Vuxna. Vi åker till filmfestivalerna i Cannes och Berlin tillsammans.

Jag behöver väl inte tillägga att Lukas är en god vän!

Nu i slutet av februari håller Lukas och jag en kurs som vi känner saknas i Sverige. En kurs i Method Acting med fokus på inspelning och träning framför kameran.

Man ska göra det man älskar och det märks verkligen på Lukas att han älskar att hålla den här kursen. Han strålar av energi och entusiasm! Det är samma fokus och hundra procentiga satsning som Lukas gör när han står framför kameran. Och det smittar av sig på eleverna i kursen! Vid flera tillfällen har han dragit långt över sluttiden för kursen. Det är inget jag brukar förespråka. Men ingen vill gå därifrån. Det är fascinerande att se! Vi behöver mer sånt i Sverige och svensk film idag!

Det är ett nöje att jobba med dig, Lukas! Ser fram emot att se dig på stora duken igen på onsdag!

Läs mer om vår kurs i Method Acting här: