Utbildning i filmskådespeleri

Sveriges första utbildning i filmskådespeleri

I vår startar vi Sverige första utbildning i filmskådespeleri. Det är någonting som vi har planerat i flera år nu. Sedan över elva år tillbaka har vi hållit väldigt uppskattade långa och korta kurser i filmskådespeleri och vi har haft många förfrågning och önskemål om en längre utbildning.

Det finns många teaterutbildningar runt om i Sverige. Jag är själv uppväxt i en teaterfamilj. Båda mina föräldrar var skådespelare och jag växte i princip upp bakom kulisserna på Norrbottensteatern där min pappa arbetade. Mitt första minne är att jag sitter på Nalle Puhs honungstunna och tittar på min pappa som spelar Tiger. Jag trivdes där. Skådisarna tog hand om mig, lekte med mig och jag var en del av teatern.

Jag höll länge själv på med teater. Men när jag gradvis gick över från teater till film så märkte jag hur stor skillnad det är på de två medierna. Och det är det som vår utbildning och våra kurser bygger på. Det är skillnad på att som skådespelare stå på Dramatens stora scen och nå ut till bakre raden och att ha en kamera 30 centimeter från ansiktet. Filmskådespeleri är annorlunda och har andra krav än teater. I vår utbildning håller vi bara på med filmskådespeleri och fokuserar helt på det.

Vi har valt ut en mycket spännande och lovande grupp skådespelare som nu kommer att gå vår utbildning och vi ser väldigt mycket fram emot att leda dem framåt som Cinemantrix och Sveriges första kull av filmskådespelarelever.

/Hans Montelius

Läs mer om vår utbildning här!

37890787_10156430528302170_3314736904422817792_o-2

På gång hos oss

Information från oss

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi information till dig om vad som händer hos oss, våra event och våra kurser!

Intresse Filmfoto