Premiär för vår långfilm

Nu är det premiär på vår långfilm

Jag sitter i Madrid, på en takterrass med utsikt över staden. Om några timmar ska jag och min flickvän gå på en Meet-and-greet på filmfestivalen där vår långfilm har premiär. Det är jag och Mikael Forsberg som representerar filmen där ikväll. Mikael är skådespelare i filmen och det har börjat bli en vana att vi åker på filmfestivaler ihop. Bara för några månader sedan följde han med när vi åkte till Cannes och filmfestivalen där.

I övermorgon kommer också Ingela Lundh hit, också hon skådis i filmen. Hon har blivit nominerad till Bästa Biroll för sin prestation. Jag är också nominerad till två priser, bästa regi och bästa nykomling. Ja, även om jag har skrivit och regisserat 12 kortfilmer (som varit på över 200 filmfestivaler och vunnit 45 priser) så är det här min debut som långfilmsregissör.

Men även om jag är stolt över mina nomineringar så är jag framför allt stolt över den insats som skådisarna har gjort i filmen! Och det är ingen tillfällighet att Ingela har blivit nominerad. Jag är med alla definitioner mätt partisk, men hennes insats är enastående.

Jag hade också velat att filmens huvudrollsinnehavare, Lukas Loughran, hade kunnat vara här. Men han är hemma i Sverige och leder vår sommarkurs i filmskådespeleri. Han är annars aktuell med en Hollywood-film och en amerikansk TV-serie, Krypton.

Kola Krauze var nära på att kunna åka med också men har uppdrag i Brasilien som krockar. Ett riktigt internationellt gäng. Det var ett fantastisk team som jag arbetade med på den här långfilmen och jag hoppas verkligen att jag får möjligheten att jobba med dem igen!

Nu iväg till Meet-and-Greet!

På gång hos oss

cinemantrix_filmskådespelerikurs_170603-0392

Intensiv helgkurs i filmskådespeleri

Lär dig grunderna i filmskådespeleri under en intensivhelg.

editing_skarm

Hur man redigerar i Adobe Premiere

För dig som vill lära dig redigera din egen showreel, korta filmer eller filmer för sociala media.

hollywood

Welcome to Hollywood!

Vi arrangerar en resa till Hollywood för skådespelare där vi presenterar den för producenter, agenter, regissörer och produktionsbolag.

KAREL 2 - s

The Hero's Journey med Karel Segers

Lär dig skriva filmmanus och TV-serien enligt The Hero's Journey-metoden. Med manusgurun Karel Segers.

Intresseanmälan

Om du INTE kan anmäla dig till kursen så kan du fylla i dina uppgifter här så får du information när vi bokat in nästa kurs. Du får också inbjudningar och rabatter till våra andra event och kursen.