Ingela Lundh vinner pris

Pressmeddelande

Svensk skådespelerska vinner pris i Madrid

Den svenska skådespelerskan Ingela Lundh vann i helgen pris vid Madrids filmfestival för bästa biroll för den svensk-amerikanska långfilmen Sinking. Filmen är regisserad av den svenske regissören Hans Montelius och är en samproduktion mellan det svenska produktionsbolaget Cinemantrix och den amerikanska producenten Gudrun Giddings.

Sinking är en svart komedi om en regissör (Lukas Loughran) som försöker skaffa pengar för att göra sin långfilm.

– Jag är otroligt tacksam för det här priset från en festival som fokuserar på kreatörer och samarbeten mellan internationella filmskapare. Filmen fick ett underbart mottagande av deltagare från hela världen och många pratade om en smärtsam igenkänning, säger Ingela Lundh.

Långfilmen Sinking kommer att fortsätta visas på filmfestivaler och har premiär i USA senare i höst. Ambitionen är sedan att också den svenska publiken ska kunna se den, men exakt när är ännu inte bestämt.

– Mina föräldrar var skådespelare och jag växte upp på teatern. Det här är min första långfilm och jag arbetade mycket med skådisarna för att det skulle bli så realistiskt som möjligt. Därför är det speciellt roligt att Ingela fått pris för sin roll, säger regissör Hans Montelius.

Ingela Lundh är utbildad i London och har en gedigen teatererfarenhet i England med ett antal Shakespeare-föreställningar. I Stockholm driver hon den engelsktalande teatergruppen SEST, The Stockholm English Speaking Theatre (Parkteatern, Playhouse, Teater Brunnsgatan fyra) och har tidigare synts i ”Vårdgården” och danska ”Örnen”.

Sinking - Skådespelare Ingela Lundh

På gång hos oss