Gästblogg: Sommarkursen i filmskådespeleri

Under sommaren 2013 så gick jag en intensivkurs i filmskådespeleri via Cinemantrix med Hans Montelius och Jonas Larsson som ledare. Kursen bestod av ett kurstillfälle i Cinemantrix studio, för att några veckor senare åka ut till en kursgård och genomföra kursen under en veckas tid. Kursen avslutades sedan med ytterligare ett tillfälle i studion. Här är mina intryck från kursen…

Det är med nervösa steg som jag går mot studion. Jag är fylld med förväntan, förhoppning, nyfikenhet och ett stänk av rädsla. Rädsla för att kanske ha hamnat fel, rädsla för att allt kanske skulle bli förfärligt. Men mest förhoppning och förväntan.

Det är den tjugoförsta juli och solen ler lika glatt som jag är exalterad över att få träffa de andra kursdeltagarna för första gången. Jag närmar mig porten till Cinemantrix studio, cirka fem minuter innan kursen ska börja. Jag traskar in och möts av många nya ansikten…

Det var här som det hela började. En otrolig resa, ett fantastiskt äventyr som skulle komma att ge mig nya erfarenheter. En tid som jag alltid kommer att bära med mig.

Att jag tog tag i mina framtidsdrömmar med att börja med att gå den här kursen, är något som jag idag är oerhört glad över. Den hjälpte mig att ta fram nya sidor hos mig själv och den fick mig att sluta fred med mig själv. Jag hade äntligen hittat mig själv och för första gången så kändes det som att jag var hundra procent mig själv. Jag lärde mig att hela tiden utgå från mig själv i mitt skådespeleri och det har hjälpt mig mycket i mitt sätt att också vara.

Augusti kom äntligen och det var dags att åka ut till Vårdinge by folkhögskola för en kursvecka. Förväntningarna var höga och det skulle bli galet kul att träffa de andra igen. Jag hade bara positiva tankar om detta och av första kurstillfället i studion att döma, så kunde detta inte bli annat än strålande.

Det var en intensiv vecka med mycket arbete på gården. Men det är det roligaste jag någonsin har gjort och varit med om. Jag lärde mig otroligt mycket och jag fick en inblick i hur det fungerar i filmbranschen. Jag blev starkare och tuffare av kursen och den har fått mig att fortsätta satsa och vara seriös med det jag vill jobba med.

2013-08-04 17.55.48Jag måste också tillägga att jag har fått många nya fantastiska vänner. Vi var en grupp med blandad erfarenhet och ålder och jag upplevde att vi alla kom varandra nära under en veckas tid. Vi hade roligt längs hela vägen och vi pushade varandra. Jag har lärt mig otroligt mycket av mina kurskamrater. De lyckades inspirera mig med olika egenskaper som alla är fantastiska.

Jag vill tacka Hans och Jonas för en otroligt lärorik kurs och för att jag fick den här chansen. Jag beundrar arbetet de har lagt ner på den här kursen som blev så lyckad. Jag är tacksam över de verktyg de har gett mig som jag kommer att ha stor nytta av i framtiden.

Jag vill också tacka alla gästlärare för oerhört god inspiration; Chatarina Larsson, Maria Bolme och Sara Larsson.

Jag vill rekommendera den här kursen till alla som vill sätta sig in i branschen, oavsett tidigare erfarenhet. Den passar alla som verkligen vill utvecklas och lyckas.

Mitt mål med att gå den här kursen var bl.a. att utvecklas personligen. Jag känner att jag har utvecklats och växt ännu lite mer som människa tack vare kursen!

På gång hos oss

Få information från oss

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi information till dig om vad som händer hos oss, våra event och våra kurser!