Är det här verkligen arbete?

2016-04-15 14.28.57Just nu sitter på ett café i LA och funderar på att jag är på väg till semester eller om det är en jobbresa. Och det får mig att fundera om jag verkligen jobbar över huvud taget.

Jag har suttit mig ner och försökt att räkna ut hur många timmar som jag lägger ner på jobb-relaterade sysslor. Men det var inte lätt. Jag räknade ut att det var allt från 2 till 16 timmar per dag beroende på hur man räknar. Vad är jobb och vad är fritid? För mig, som för så många andra i den här branschen, är det svårt att skilja de två från varandra.

Men det är så jag vill ha det. Jag har förmånen och kunna säga att jag gör det jag vill göra. Och säg det inte till nån, men jag skulle göra det gratis om jag inte kunde få betalt för det jag gör. Det är svårt när det man helst vill göra är det jag gör.

Ett exempel är vad jag gjorde på min födelsedag för några år sen. Jag tycker inte om att fylla år. Och jag vill framför allt inte ha nåt traditionellt firande med fest och presenter. När jag skulle fylla år satte jag mig ner som jag gör ganska ofta och mediterade på vad jag skulle vilja göra helst av allt. Och jag Gudrun_280x3501förvånade mig själv med att komma på att ville hålla en kurs i hur man skriver filmmanus. Så det var det jag gjorde. Jag samlade ihop lite vänner och höll en kurs för dem. Och det är det som nu blivit vår uppskattade kurs i hur man skriver filmmanus som jag håller 4-5 gånger per år i studion.

Det har nu växt till en rad olika kurser i hur man skriver film- och TV-manus. Det blir lätt så när man har roligt. Samma sak har hänt med våra kurser i filmskådespeleri. Och med våra spelfilmer och reklamfilmer. Det har växt från lusten att göra det man vill göra. Och att jag träffat andra som har samma lust.

Nu är vi ett fantastiskt gäng som arbetar/har roligt/gör det vi vill göra tillsammans i studion. Allt från kända manusförfattare, regissörer och producenter från Hollywood till engagerade och motiverade filmarbetare och skådisar som brinner för det de gör.

I LA har jag träffat två av dem, Bob Dolman och Gudrun Giddings och vi har planerat in nya spännande saker att göra ihop!

Vilken förmån att få göra det jag vill tillsammans med dessa fantastiska människor! Det kallar inte jag för jobb!