Podcast för manusförfattare

The Q & A with Jeff GoldsmithHär är ytterligare ett tips som vi brukar rekommendera i vår kurs i hur man skriver filmmanus. Det är The Q & A with Jeff Goldsmith.

Han intervjuar professionella manusförfattare som har aktuella filmer. Först har de en förhandsvisning av filmen och sedan håller han en lång intervju med manusförfattaren. Och intervjun är helt inriktad på skrivande!

Han är väldigt påläst och får ofta fram svar på frågor som man ofta ställer sig som manusförfattare, ofta ganska tekniska frågor. Hur arbetar man? Använder man ett synopsis? Hur arbetar man för att få fram levande och intressanta karaktärer? Jag kan verkligen rekommendera Jeffs intervjuer.

Om du är i LA så kan jag rekommendera att försöka få en biljett till någon av hans förhandsvisningar. Men det går att ta del av intervjuerna även om man inte får tag på biljetter eller om man inte är LA. Jeff spelar nämligen in allt och lägger ut det som en podcast. Väl värt att lyssna på om man är intresserad av att skriva manus.

Fler tips för manusförfattare:

Länkar till filmmanus

Länkar till böcker om hur man skriver filmmanus

Vår kurs i hur man skriver filmmanus

Resurser för manusförfattare