Anmäl dig här

Seminarium med Bob Dolman

Optimism och kreativitet

Bob Dolman kommer den 9:e oktober tillbaka till Sverige för att hålla ännu ett av sina högt efterfrågade seminarium om den kreativa processen.

Dolman har arbetat som manusförfattare och regissör i Hollywood sedan 70-talet och har vunnit två Emmys för sina manus. Bland annat har han skrivit manuset till filmen Willow (1988), som är regisserad av Ron Howard och producerad av George Lucas. Han har även skrivit manus för och medproducerat filmen Far and Away (1992), med namn som Tom Cruise och Nicole Kidman i rollistan. Dolman arbetar idag främst som manuslärare i Los Angeles.

I detta seminarium kommer Dolman fokusera på vikten av en positiv attityd till kreativitet, även om filmen, tv-serien eller manuset är sorgligt eller tragiskt. Optimism och kreativitet är därför centralt i skrivandeprocessen, men samma tänk går att applicera för filmare, skådespelare, redigerare, eller vem som helst med ett kreativt arbete.

Utöver detta kommer Dolman även att tala om hur man ska våga slutföra sina projekt, då att ge upp är många manusförfattarens största fiende. Under kvällen berättar Bob Dolman hur man kan hålla entusiasmen uppe hela vägen till slutfasen.

“We who participate in the creation of a story--a movie, TV episode, a play--must care about that story. We must care about the conflict, the struggle, the resolution, and all the characters the story is about.” - Bob Dolman

Dolman har också skrivit mycket för TV, bland annat WKRP in Cincinnati och SCTV (Second City Television). Det var för SCTV som Dolman två gånger belönades med en Emmy samt en ACTRA för sina manus. År 2002 gjorde Dolman sin regidebut med The Banger Sisters (2002) med Susan Sarandon och Goldie Hawn i huvudrollerna.

Målgrupp

För dig som vill utvecklas som manusförfattare eller som filmarbetare bakom och framför kameran. Det här seminariet är också för dig som arbetar inom andra områden och vill utveckla dig kreativt.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Datum

Onsdagen den 9:e oktober 18:00-21:00

Pris

450 kr inkl moms.

Anmäl dig här

Bob Dolman

Bob Dolman har arbetat som manusförfattare och regissör i Hollywood sedan 70-talet och har vunnit två Emmys för sina manus.

Dolman har arbetat mycket med Ron Howard och har bland annat skrivit manuset till filmen Willow som Ron Howard regisserade och Far and Away med Tom Cruise och Nicole Kidman (som Dolman även var med och producerade). Han har också arbetat med George Lucas.

Bob Dolman har också skrivit mycket för TV, bland annat WKRP in Cincinnati och SCTV (Second City Television). Det var för SCTV som Dolman belönades två gånger med en Emmy och en ACTRA för sina manus.

Dolman har också regisserat flera Hollywood-filmer, bland annat The Banger Sisters med Susan Sarandon och Goldie Hawn. Han är dessutom en uppskattad manuslärare i Los Angeles.

 

Om du inte kan anmäla dig

Om du INTE kan anmäla dig till seminariet så kan du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig information när vi har satt datumen för nästa seminarietillfälle. Du får också inbjudningar till Cinemantrix övriga event.