En gång tiden var jag IT-entreprenör

En gång tiden var jag IT-entreprenör

Jag växte upp på teatern. Mina föräldrar var skådespelare och jag var omgiven av skådespelare, regissörer, manusförfattare och filmarbetare under hela min uppväxt.

Men som många tonåringar så vill man ju hitta sin egen väg och göra revolt mot sina föräldrar. Mina föräldrar gjorde revolt mot sina föräldrar genom att bli skådespelare och troende kommunister. Jag gjorde revolt genom att åka till USA och gå på en prestigefylld handelshögskola och plugga företagsekonomi och IT. När jag kom hem till Sverige jobbade jag med AI på IBM. Sedan blev jag delägare i ett litet IT-bolag. Jag använde mina kunskaper från IBM och USA och företaget växte snabbt. När jag sålde mina delar hade företaget över 300 anställda och kontor runt om i världen.

Det var en resa som var så långt ifrån mina föräldrar resa man kan komma. Men under hela den här tiden så drogs jag till det konstnärliga, till teatern och framför allt till skrivandet. När jag pluggade ekonomi i USA passade jag på att också plugga hur man skriver och jag fortsatte att skriva även som IT-entreprenör. Och jag skrev mycket för teatern.

Steg för steg drogs jag tillbaka mot teatern. Jag skrev några pjäser. Stod lite på scen själv. Och till slut startade vi en stor teater vid Mariatorget där Rival är nu. Vi hade Loffe Carlsson, Jörgen Lantz (Björne) och Inger Nilsson (Pippi). Och vi hade 860 platser.

Det var en stor satsning men jag var van vid stora satsningar inom IT-världen och jag var van att det gick bra. 860 platser är dock lite för stort för en fri teatergrupp i Stockholm så vi fick lägga ner efter några år. Men vid det här laget hade jag fått blodad tand och jag fortsatte att skriva pjäser. Jag skrev också filmmanus och gjorde filmer och snart började jag vinna priser för mina manus och filmer. Jag gjorde om min teatergrupp till ett filmproduktionsbolag och skapade Cinemantrix. Och nu var jag omgiven av skådespelare, regissörer, manusförfattare och filmarbetare. Precis som jag hade varit under min uppväxt. Jag hade kommit tillbaka hem!

Hans_camera

På gång hos oss

Information från oss

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi information till dig om vad som händer hos oss, våra event och våra kurser!

Intresse Filmfoto