Filminspelning med Bob Dolman

Workshop för manusförfattare, regissörer och skådespelare

I den här unika workshopen får du arbeta med Hollywood-regissören och manusförfattaren Bob Dolman. Det blir en intensiv helg i vår studio vid Hötorget i Stockholm. I workshopen får du lära dig Bob Dolmans unika teknik för att arbeta med scener som han tagit fram i samarbete med George Lucas.

Deltagarna i workshopen består av en blandning av manusförfattare, regissörer och skådespelare. Men andra filmarbetare som t ex producenter, klippare eller fotografer är också välkomna.

För manusförfattare

Som manusförfattare i den här workshopen arbetar du med Bob Dolman för att skriva och iscensätta ditt manus. Du får då möjlighet att upptäcka nya dimensioner på manuset när du går från manus till inspelning.

För regissörer

Som regissör i den här workshopen får du möjlighet att lära dig Bob Dolmans tekniker för att arbeta med skådespelare och för att få ut det mesta ur en scen.

För skådespelare

Som skådespelare i den här workshopen får du möjlighet att arbeta med Bob Dolman och hans unika sätt att iscensätta filmer och TV-serier. Du får också möjlighet att arbeta och knyta kontakter med regissörer, manusförfattare och andra skådespelare.

Scenerna som vi kommer att arbeta med under den här workshopen kommer att vara relativt enkla att spela in för att vi ska kunna få ut så mycket som möjligt av regi, manus och skådespeleri.

Artikel om Bob Dolman i Svenska DagbladetBob Dolman har bland annat skrivit Willow och arbetat med regissörer som George Lucas och Ron Howard och skådespelare som Tom Cruise och Nicole Kidman. Bob Dolman har också bland annat vunnit två Emmys för sina manus. Han har även lång erfarenhet som regissör i Hollywood och har regisserad skådespelare som Goldie Hawn och Susan Sarandon. Dessutom har Bob varit producent på flera stora Hollywood-filmer.

Vid workshopens slut får du råmaterialet från filmningarna.

Workshopen hålls i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Workshopen hålls under två helger. Du kan anmäla dig till båda helgerna eller bara en av dem. Under båda helgerna kommer du att arbeta med scener och spela in dem.

Målgrupp

För dig som vill utvecklas som manusförfattare, regissör eller skådespelare. Vi kommer att sätta ihop en balanserad grupp med manusförfattare, regissörer och skådespelare.

Andra filmarbetare bakom och framför kameran som t ex producenter, fotografer och klippare är också välkomna och kommer att få nyttiga inblickar och verktyg för att skapa intressanta och spännande filmer.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men grunderna i dramaturgi eller skådespeleri kommer inte att gås igenom.

Datum

Workshopen hålls under två helger. Du kan anmäla dig till båda helgerna eller bara en av dem.

13-15 April: Fredagen den 13:e april (kväll), lördagen den 14:e april (heldag) och söndagen den 15:e april (heldag).

20-22 April: Fredagen den 20:e april (kväll), lördagen den 21:a april (heldag) och söndagen den 22:a april (heldag).

Kursavgift

4 200:- inkl moms per helg. Du får 600 kr rabatt om du vill gå båda helgerna.

Möjlighet till delbetalning på 3, 6 eller 12 månader finns.

Bob Dolman

Bob Dolman 1Bob Dolman har arbetat som manusförfattare och regissör i Hollywood sedan 70-talet och har vunnit två Emmys för sina manus.

Dolman har arbetat mycket med Ron Howard och har bland annat skrivit manuset till filmen Willow som Ron Howard regisserade och Far and Away med Tom Cruise och Nicole Kidman (som Dolman även var med och producerade). Han har också arbetat med George Lucas.

Bob Dolman har också skrivit mycket för TV, bland annat WKRP in Cincinnati och SCTV (Second City Television). Det var för SCTV som Dolman belönades två gånger med en Emmy och en ACTRA för sina manus.

2002 gjorde Dolman sin regidebut med The Banger Sisters med Susan Sarandon och Goldie Hawn i huvudrollerna. Dolman är dessutom en uppskattad manuslärare i Los Angeles.

Kontakta oss på info@cinemantrix.com eller 08-623 06 90 om du har frågor om workshopen.

 

Tidigare deltagare

Här är några av de utvärderingar som vi fått från tidigare deltagare. De tidigare deltagarna har varit allt ifrån etablerade filmarbetare till nybörjare. Om du är intresserad av kursen sätter vi dig gärna i kontakt med några av de tidigare deltagarna så att de kan berätta om sina upplevelser. 

"Jag uppfattade workshopen mycket kreativ och stimulerande. Den har bidragit till mitt eget film-manus "Rötterna från röda". Bob är en oerhört inkännande, lyssnande och begåvad lärare och inspiratör." - Staffan Hildebrand, regissör & manusförfattare, filmen G.

"Otroligt givande. Bob har en förmåga att förklara så att man hela tiden är intresserad. Han lyckas också få alla att upptäcka nya möjligheter." - Peter Pettersson, manusförfattare.

"Kursen har överträffat mina förväntningar. Bob Dolman har genom denna workshop givit mig de specifika nycklar jag behöver för att ta mig vidare. Tack!" - Lena Löfvenborg, manusförfattare och skådespelare.

"Jag har lärt mig mycket om mig själv och mitt skrivande. Att få leka fram nya idéer har varit otroligt givande, och jag tackar alla i gruppen som varit med och delgett av sina texter och erfarenheter." - Katja Aiha, manusförfattare.

"Fantastisk workhop! En resa till själva kärnan av filmmanusets hjärta. Bob skapar en atmosfär, ett djupt samtal, om inte bara våra manus, men själva livet." - Birgitta Liljedahl, manusförfattare.

Videokommentarer från tidigare elever

 

413 Shares
Share413
Tweet
Share
Email