Welcome to Hollywood!

En resa till Los Angeles och Hollywood för manusförfattare.

Vi bygger broar mellan USA och Sverige. Därför tar vi med oss en utvald grupp av manusförfattare till Los Angeles, visar upp vad Hollywood har att erbjuda och introducerar dem för produktionsbolag, producenter, regissörer, agenter och managers.

hollywood

Filmbranschen i USA och Hollywood är stor och har mycket att erbjuda. Men det kan vara svårt att hitta rätt. Samtidigt är svenskar och Sverige populära i Hollywood just nu. Därför hjälper vi manusförfattare att komma att få en inblick i Hollywood genom att guida, ge tips och råd och presentera dem för värdefulla kontakter i Los Angeles.

Det tar tid och hårt arbete för att ta sig in i filmbranschen och det gäller inte minst i Hollywood. Oavsett om man är i början av sin karriär eller nått ganska långt så är det svårt att navigera sig fram till produktionsbolag, producenter, agenter och managers. Vi guidar de utvalda manusförfattarna i frågeställningar om:

- Hur når man ut till produktionsbolag utan att ha en agent?
- Hur skaffar man sig en BRA agent?
- Hur pitchar man sitt manus och till vem?
- Hur nätverkar man och träffar rätt personer?
- Hur kan man arbeta med USA från Sverige?
- Hur bosätter man sig i LA?
- Hur gör man med VISA och uppehållstillstånd?
- Behöver man en manager och hur fungerar det?
- Vad är nästa steg?

Vi arrangerar möten med etablerade producenter, regissörer, agenter, filmarbetare och manusförfattare som delar med sig av sina erfarenheter. Dessutom får du träffa erfarna immigrationsjurister som reder ut reglerna för visum och uppehållstillstånd.

Det finns även möjlighet att gå på olika fester och tillställningar, besöka film- och TV-studios och pitch-event i Hollywood.

Tid

Vi har ännu inte satt datumen för nästa resa.

Vi väljer ut en grupp av manusförfattare bland de som anmält intresse. Manusförfattare som vi inte känner kan komma att kallas på intervju.

Om du fyller i intresseanmälan här så skickar vi mail när vi satt datum för resan!

Intresse Welcome to Hollywood - Manus

Förkunskaper

Det värdesätts om du har skrivit något manus, men också entusiasm, motivation och engagemang. Vi kommer att sträva efter att sätta ihop en så bra grupp som möjligt som vi kan visa upp för våra kontakter i USA och som också kan fortsätta att hjälpa och stödja varandra efter avslutad resa.

Bra kunskaper i engelska hjälper, men är inget krav.

Arrangörer

Resan arrangeras av Cinemantrix och det LA-baserade produktionsbolaget G4C Innovation.

Kostnad för resan

12 900 inkl moms.

Flyg och boende tillkommer.

Frågor

Hör gärna av dig till oss på 08-623 06 90 eller info@cinemantrix.com om det är nåt du undrar över.