SFI och Filmregion Stockholm-Mälardalen till studion

SFI och Filmregion Stockholm-Mälardalen till studion

Sedan Casper Andreas kom tillbaka till Sverige i höstas så han gjort många event och workshopar i studion och bjudit in stora namn som fd filmkonsulenten Lisa Ohlin, Casting directorn Tusse Lande och regissören och producenten David Färdmar. Och i mars kommer han att hålla en kurs i hur man producerar film. Han höll ett mycket uppskattat seminarium kring det ämnet i höstas och nu ägnar han en helg åt att gå igenom allt från hur man skaffar finansiering till hur man producerar filmen så billigt som möjligt till hur man får distribution och får in den på viktiga filmfestivaler.

Casper har producerat och regisserat åtta långfilmer. Han började med att producera långfilmer med en budget på 100 000 för att steg för steg öka budgeten för varje projekt. Och han lärde sig mycket på vägen. Till en av hans senaste filmer lyckades han samla in 1,2 miljoner genom crowdfunding.

Och vi har fått jättefint gensvar från branschen! På kursen kommer både chefen för produktionsstöd på SFI, Kristina Colliander, och Anette Mattsson som är VD för Filmregion Stockholm-Mälardalen. Filmregion Stockholm-Mälardalen är ett regionalt produktionscentrum för film som stimulerar och finansierar filmproduktion i Stockholm-Mälardalen. Filmregion Stockholm-Mälardalen förvaltar fem olika investeringsbolag som går in som samproducenter i filmproduktioner.

Det här är en kurs som jag själv ser väldigt mycket fram emot!

http://cinemantrix.com/hur-man-gor-independentfilm/

På gång hos oss

Få information från oss

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi information till dig om vad som händer hos oss, våra event och våra kurser!