573975eb-c83a-425a-83d5-f907cc21c01e

Filmmusik

Med och av Andreas Grill

I det här seminariet berättar Andreas Grill om hur man arbetar med musik i TV och film.

Andreas Grill är kompositör, producent och sound designer. Han har jobbat med musik och ljud i mer än 30 år och är bl.a. en av kompositörerna av musiken till den prisbelönade Grotesco.

Han har även gjort musik för Svenska Nyheter, Guldbaggegalan, Unga Drama på SR och till William Spetz föreställning.

Han har gjort skräckmusik till “Kvinnan i Svart” på Scalateatern och musik till “ART” på Rival samt musik och ljud till många av Gröna Lunds attraktioner samt reklamfilmsmusik bland mycket annat.

Under kvällen kommer han att ta upp:

  • Filmmusikens funktioner och grunder.
  • Hur man jobbar med musik för att förhöja, förbättra och ge känsla till berättelsen
  • Hur regissörer, producenter och kompositörer kommunicerar kring musik.
  • Hur musiken till Grotesco och Flyktingkrisen skapades

Seminariet följs av ett mingel där du får möjlighet att mingla med Andreas och knyta kontakter med andra filmarbetare. Dryck och tilltugg ingår!

Målgrupp

För dig som är nyfiken och intresserad på filmmusik och för dig som arbetar bakom kameran. Det här seminariet är också för dig som arbetar inom andra områden och vill utveckla dig kreativt.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Datum

Datum för tillfället är ännu inte satt

Pris

190 kr inkl. moms - Boka tidigt biljett, fåtal platser!

290 kr inkl. moms - ordinarie biljett

Andreas Grill

Andreas Grill har arbetat som kompositör, producent och sound designer i mer än 30 år och har vunnit en Swedish TV Producers Award för bästa ljudupplevelse för Flyktingkrisen - Grotescos sju mästerverk. Flyktingkrisen vann även Rose D'or, Kristallen och Norske Seriedager för bästa komedi 2018.

Han har jobbat med Grotesco sedan början av 2000-talet och är även en del av Smiley Smiles som bl.a. gjort musik till "Welcome to Sweden" med Greg och Amy Poehler (Med bl.a. Josephine Bornebusch, Lena Ohlin och Claes Månsson).

Andreas var även med och gjorde låten "Tingaliin" för Melodifestivalens pausunderhållning år 2009, som väckte stora kontroverser och hård kritik från den Ryska Ambassaden.

Med arbeten tillsammans med bl.a. Skavlan, Carola, Robert Wells, ICA, Svenska Nyheter, Grotesco och Gröna Lund så är han en mångsidig kompositör med en bred erfarenhet.

Intresserad av våra seminarier?

Om du är intresserad av våra seminarier så kan du fylla i dina uppgifter här så meddelar vi dig när vi har satt datum för nästa seminarietillfälle. Du får också inbjudningar till Cinemantrix övriga event.

Intresse seminarier