Sommarworkshop med Bob Dolman

Lär dig filmskådespeleri, att skriva filmmanus eller att regissera med Hollywood-regissör

I den här workshopen får du under en intensiv vecka på Vårdinge kursgård söder som Stockholm arbeta med Hollywood-regissören och manusförfattaren Bob Dolman. I workshopen får du lära dig Bob Dolmans unika teknik för att skriva manus, filmskådespeleri och regi som han tagit fram efter att ha arbetat med bl a George Lucas, Ron Howard, Tom Cruise och Susan Sarandon.

Du kommer att få göra en KORT FILM i den här workshopen! Manusförfattarna i workshopen kommer att skriva scenerna i filmen, regissörerna kommer att regissera scenerna och skådespelarna kommer att agera i dem. Bob kommer att guida och hjälpa dig från manus till inspelning för att du ska få uppleva hur det är att vara på en riktig filminspelning.

Inspelningen av kortfilmen kommer att vara en del workshopen. Den andra delen kommer att skrivandet och inspelandet av enskilda scener. Manusförfattare har då möjlighet att skriva egna scener, som regissörerna repeterar och spelar in med skådespelarna.

Det blir mycket filmning! Du kommer att ha mycket material efteråt som är filmat av våra fotografer.

Du kan anmäla dig till den här workshopen som skådespelare, manusförfattare eller regissör.

Lär dig filmskådespeleri

Om du är intresserad av filmskådespeleri får du:

- Coachning av Bob Dolman
- Inspelning av enskilda scener
- Inspelning av en längre kortfilm

Du får också lära dig de tekniker som Bob använt när han regisserat Hollywood-skådisar.

Lär dig skriva filmmanus

Om du vill lära dig skriva filmmanus får du hjälp med att

- Skriva och utveckla ditt manus eller en idé
- Feedback och guidning från idé till manus
- Inspelning av enskilda scener

Du får också

- Vara med och skriva en längre kortfilm
- Spela in kortfilmen

Lär dig regissera

Om du vill lära dig regissera får du lära dig

- Regissera enskilda scener
- Regissera en del av den kortfilm som ni gör tillsammans

Bob kommer också att lära ut sina tekniker för att regissera skådespelare som han använt i sina filmer och som han lärt sig av George Lukas och Ron Howard.

Vid workshopens slut får du råmaterialet från filmningarna.

Workshopen hålls på Vårdinge kursgård c:a 6 mil söder om Stockholm under en intensiv vecka i juli.

Vårdinge

Vårdinge ligger vackert vid Långsjön. Där finns goda badmöjligheter, hästar och får betar i hagarna, kanoter finns att tillgå och på det finns bastu och grillmöjligheter. Det finns två typer av rum att välja på: enkelrum och dubbelrum. Det finns kök där det går att laga egen mat. Lunch finns också att köpa på kursgården.

Målgrupp

För dig som vill lära dig filmskådespeleri eller för dig som vill lära dig skriva film- eller TV-manus.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Mer information

Vi har inte öppnat anmälningarna till nästa workshop. Men om du fyller i dina uppgifter här så skickar vi information till dig när anmälningarna öppnats. Du får också information om våra andra kurser och event.

Bob Dolman

Bob Dolman 1Bob Dolman har arbetat som manusförfattare och regissör i Hollywood sedan 70-talet och har vunnit två Emmys för sina manus.

Dolman har arbetat mycket med Ron Howard och har bland annat skrivit manuset till filmen Willow som Ron Howard regisserade och Far and Away med Tom Cruise och Nicole Kidman (som Dolman även var med och producerade). Han har också arbetat med George Lucas.

Bob Dolman har också skrivit mycket för TV, bland annat WKRP in Cincinnati och SCTV (Second City Television). Det var för SCTV som Dolman belönades två gånger med en Emmy och en ACTRA för sina manus.

2002 gjorde Dolman sin regidebut med The Banger Sisters med Susan Sarandon och Goldie Hawn i huvudrollerna. Dolman är dessutom en uppskattad manuslärare i Los Angeles.

Kontakta oss på info@cinemantrix.com eller 08-623 06 90 om du har frågor om workshopen.

 

Tidigare deltagare

Här är några av de utvärderingar som vi fått från tidigare deltagare. De tidigare deltagarna har varit allt ifrån etablerade filmarbetare till nybörjare. Om du är intresserad av kursen sätter vi dig gärna i kontakt med några av de tidigare deltagarna så att de kan berätta om sina upplevelser. 

"Jag uppfattade workshopen mycket kreativ och stimulerande. Den har bidragit till mitt eget film-manus "Rötterna från röda". Bob är en oerhört inkännande, lyssnande och begåvad lärare och inspiratör." - Staffan Hildebrand, regissör & manusförfattare, filmen G.

"Otroligt givande. Bob har en förmåga att förklara så att man hela tiden är intresserad. Han lyckas också få alla att upptäcka nya möjligheter." - Peter Pettersson, manusförfattare.

"Kursen har överträffat mina förväntningar. Bob Dolman har genom denna workshop givit mig de specifika nycklar jag behöver för att ta mig vidare. Tack!" - Lena Löfvenborg, manusförfattare och skådespelare.

"Jag har lärt mig mycket om mig själv och mitt skrivande. Att få leka fram nya idéer har varit otroligt givande, och jag tackar alla i gruppen som varit med och delgett av sina texter och erfarenheter." - Katja Aiha, manusförfattare.

"Fantastisk workhop! En resa till själva kärnan av filmmanusets hjärta. Bob skapar en atmosfär, ett djupt samtal, om inte bara våra manus, men själva livet." - Birgitta Liljedahl, manusförfattare.

Videokommentarer från tidigare elever