Hur man tar sig fram i filmbranschen

med Göran Du Rees

Göran Du Rees är filmregissör, manusförfattare och producent och sitter i styrelsen för SFI. Han är dessutom vice ordförande för Teaterförbundet och har under 20 år varit konstnärlig ledare för den legendariska filmhögskolan i Göteborg. Göran är känd i hela filmsverige och har varit mentor, utbildat och hjälpt många av de som arbetar med film i Sverige idag, bland annat Ruben Östlund och Gabriella Pichler.

Seminariet leds av Casper Andreas. Casper är en av de mest produktiva svenska regissörerna. Han är nyss hemkommen från USA där han har producerat och regisserat nio långfilmer. Casper började med att producera långfilmer med en budget på 100 000 för att steg för steg öka budgeten för varje projekt. Och han lärde sig mycket på vägen. Till en av hans filmer lyckades han samla in 1 200 000 kr genom crowdfunding.

I det här seminariet kommer Göran att prata om hur man ska tänka och agera för tar dig in i filmbranschen.

Casper och Göran kommer bland annat ta upp

- Vad du behöver för lyckas som manusförfattare
- Vad du behöver för lyckas som regissör
- Hur du utvecklar sin idé till en färdig film

Dessutom kommer Göran att ta upp finansiering och

- Vad som är viktigt när du söker stöd
- Hur du hittar bra medarbetare
- Hur du får producenter och produktionsbolag intresserade av ditt projekt
- Vad det finns för alternativ till filmstöd

Kvällen avslutas med mingel då ni för möjlighet att prata lite enskilt med både Göran och Casper och knyta kontakter med andra filmarbetare.

Seminariet hålls i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Målgrupp

Det här seminariet vänder sig till dig vill lära dig hur man tar sig fram som manusförfattare, regissör eller producent. Det är också intressant för dig som vill få en inblick i hur filmindustrin i Sverige fungerar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Datum

Tisdagen den 3:e april 18:00-21:00

Pris

350 inkl moms. (250 kr boka tidigt rabatt)

Mer information

Hör gärna av dig till oss på info@cinemantrix.com om du har några frågor om seminariet.

Göran Du Rees

Göran du Rees

Göran du Rees är filmregissör, manusförfattare, filmfotograf, klippare, oberoende producent och professor emeritus i filmregi och filmisk gestaltning. Idag är han handledare, mentor och konstnärlig rådgivare för flera unga filmskapare.

Göran har gjort ett 20-tal kort och dokumentärfilmer, 6 långfilmer bl.a. Tältet - Vem tillhör världen? Målaren, S/Y Glädjen efter en roman av Inger Alfvén samt den mycket personliga och experimentella filmen Tag Ditt Liv. Flera filmer har varit representerade vid Berlins, Cannes och Moskvas filmfestivaler.

Under snart 50 år har Göran du Rees också haft viktiga filmpolitiska och kulturpolitiska uppdrag. Han har varit med att starta FilmCentrum och Folkets Bio. Han är sakkunnig för film, forskning och mångfald vid Konstnärsnämndens ”Kulturbryggan”, styrelsemedlem i Filminstitutets Styrelse, vice ordförande i Svenska Teaterförbundet, samt styrelsemedlem i Konstnärsnämnden för scen och film.

Göran är också initiativtagare till den legendariska Filmhögskolan i Göteborg. Han var dess konstnärliga ledare under 20 år och har utbildat flera idag välkända filmregissörer som Ruben Östlund, Gabriella Pichler m.fl.

Casper Andreas

Casper Andreas

Seminariet leds av Casper Andreas.

Casper har regisserat och producerat åtta prisbelönta långfilmer (och skrivit manus till fem av filmerna) i New York och Los Angeles. I Sverige har han skrivit och regisserat kortfilmen Ett Sista Farväl med Tomas von Brömssen, Iwar Wiklander och Liv Mjönes, en film som vunnit ett tjugotal priser på filmfestivaler runt om i världen.

Casper är en även en erfaren skådespelare. Caspers filmroller inkluderar Oscarsvinnaren Little Children, och TV-roller inkluderar serierna Hawaii Five-0, Lethal Weapon och The Blacklist.

Om du inte kan anmäla dig

Om du INTE kan anmäla dig till seminariet så kan du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig information när vi har satt datumen för nästa seminarietillfälle. Du får också inbjudningar till Cinemantrix övriga event.