Kurs i Method Acting

I den här intensiva kursen i filmskådespeleri får du fördjupa dig i en av de mest använda skådespelarteknikerna - Method Acting.

Method Acting är en av de främsta teknikerna för filmskådespeleri. De flesta skådespelare i Hollywood och flertalet filmskådespelare runt om i världen använder sig av den.

Skådespelare som Robert DeNiro, Ann Hathaway, Heath Ledger, Rooney Mara och Kate Winslet har alla använt sig av Method Acting för att åstadkomma känslomässiga och trovärdiga karaktärer.

Method Acting är baserat på tekniker som utvecklats av bl. a Lee Strasberg, Sandford Meisner och Uta Hagen, några av grundarna till Actors Studio i USA där många stora skådespelare har studerat.

Under kursen arbetar vi med tekniker och övningar i Method Acting så att du kan använda de när du ska förbereda dig för en roll eller under inspelning. En stor del av kursen kommer att vara fokuserad på inspelning framför kameran där du får arbeta med de Method Acting-tekniker som du lärt dig.

Vid kursens slut får du råmaterialet från filmningarna.Lukas Loughran i vår långfilm Like Me

Kursen äger rum i Cinemantrix studio vid Hötorget i Stockholm.

Målgrupp

För dig som vill fördjupa dig i filmskådespeleri och Method Acting.

Förkunskaper

Du bör känna till grunderna i filmskådespeleri.

Kursledare

Kursen leds av den prisbelönade skådespelaren Lukas Loughran och regissören och manusförfattaren Hans Montelius. Hans driver Cinemantrix och har arbetat med både med teater och film. Lukas har spelat med i ett dussintal svenska och internationella långfilmer.

Pris

4 900 inkl moms (möjlighet till delbetalning på 3, 6, 9 eller 12 månader finns).

Tid

Datum för nästa kurs är inte satta ännu. Fyll i dina uppgifter här så skickar vi mail när datumen är satta.

Tidigare elever

Här är några kommentarer från tidigare elever. Om du är intresserad av kursen så sätter vi dig gärna i kontakt med någon av de tidigare deltagarna så kan de själva berätta mer om sina upplevelser.

Väldigt lärorik och användbar teknik! Kan starkt rekommendera detta för att lätta knyta an och ta fram den äkta känslan.

Kursen var intressant rakt igenom och gav mig personliga "nycklar" att träna på även efter kursen för att hitta ett mer äkta sätt att agera.

Spännande, givande, roligt och intensivt.

Lärorik, intensiv och utvecklande! Alltid oväderliga tips som man tar till hjärtat. Ser allt. Proffsigt. Sjysst!

Imponerande lärare, omåttligt engagerade. Bra övningar. Bra feedback.

Övergriplig genomgång av grunderna i Method Acting samt tillfälle att öva i riktiga scener. Inspirerande och engagerande lärare!

Jag känner att jag har utvecklats mycket! Man ser stor skillnad från första till sista tagningen pga regin från Lukas.

Innovativ, inspirerande och gav stor mersmak på Method Acting.

Bra och nyttig kurs.

Fantastiskt inspirerande. Lärde mig massor av knep och knåp för mitt kommande skådespeleri. Härliga utmanande övningar som får en att växa och utvecklas!

Den öppnade upp för användbara verktyg som kommer hjälpa mig att ta fram mycket mer nyans i mitt skådespeleri. Intressant och lärorik om mig själv och min omgivning. Väckte upp min nyfikenhet om livet.

Jag älskade regi och filmdelen.

155 Shares