Resurser för

Manusförfattare, producenter och regissörer

Vår studio vid Hötorget i Stockholm är en mötesplats och ett resurscenter för manusförfattare, regissörer och producenter. Här är några av de resurserna.

Hos oss kan du gå en kurs för att lära sig grunderna eller en masterclass med erkända manusförfattare och dramaturger eller sitta i vår studio, ta del av alla våra resurser och få hjälp med manusutveckling från idé fram till färdigt manus och film.

Kurs i hur man skriver filmmanus

I den här kursen lär du dig grunderna i hur man skriver filmmanus.

Här får du lära dig de tekniker som framgångsrika manusförfattare använder för att bygga upp ett filmmanus. Du får också lära dig de steg och den process de flesta manusförfattare använder för att utveckla en idé till ett färdigt manus.

Kurs i hur man skriver TV-serier

I den här kursen får du lära dig grunderna i hur man skriver TV-serier.

Ett TV-manus är inte en färdig produkt utan det första och viktigaste steget för att göra en TV-serie. Ett TV-manus har många likheter med ett filmmanus, men det finns också många fundamentala skillnader.

Det du lär dig i den här kursen kan du sedan applicera på ditt eget skrivande, antingen i en av våra workshopar, i övningar under kursen eller i ditt eget arbete.

Workshopar för att skriva TV- och filmmanus

I våra workshopar skriver du ditt manus och får feedback och guidning från idé till färdigt manus. Du kan även få hjälp med att marknadsföra och ta de första stegen för att manuset ska bli film.

Vi har flera olika workshopar, beroende på vilket stadium i manusarbetet du befinner dig, allt från när du precis har börjat skriva till att du har ett färdigt utkast. Vi har också master classes där man får arbeta med sitt manus i samarbete med kända manusförfattare. Vår avancerade workshop är godkänd av SFI för Fortbildningsstöd.

Individuell feedback och hjälp av dramaturg

Ibland fastnar man i skrivandet och behöver hjälp för att komma vidare. När man ska marknadsföra och sälja sitt manus är det också viktigt att det är så bra som möjligt. Ibland är det svårt att se problem och brister i sitt eget manus.

Många manusförfattare, produktionsbolag och producenter använder också en dramaturg för att göra manuset klart för sättas i produktion och filmas. Alla problem som kan lösas i manusstadiet istälet för under produktionen sparar mycket pengar och tid.

Hos oss kan du få hjälp med manuset av en erfaren dramaturg. Kontakta oss på info@cinemantrix.com eller 08-623 06 90 så hjälper vi dig!

Hur man marknadsför och säljer sitt manus

Vi kan också hjälpa till på olika sätt när det är dags att få ut ditt manus på marknaden. Du kan dels kontakta oss för coachning och råd. Vi håller också ett rad olika seminarium om hur man marknadsför och säljer sitt manus.

Här är några av de seminarier som vi håller.

- Hur man tar sig fram som manusförfattare

- Hur man utvecklar TV-serier

Vi håller seminarier kontinuerligt under året. De planeras ofta in med bara några veckors framförhållning. Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig när vi planerat in nästa seminarie-tillfälle.

Utveckla ditt manus hos oss

Behöver du en avskiljd men kreativ miljö för att skriva eller utveckla ditt film- eller TV-manus. Då finns det möjlighet att sitta i vår studio.

I vår studio sitter du tillsammans med ett nätverk av andra manusförfattare, producenter och regissörer. Du har möjlighet att få hjälp med dramaturgi och coachning och arrangera readings med skådespelare av ditt manus. Här har vi också ett bibliotek med manusböcker och hundratals filmmanus att bläddra igenom om du behöver inspiration. Och du får naturligtvis extra rabatt på våra kurser, workshops och seminarier.

Kontakta oss på info@cinemantrix.com eller 08-623 06 90 så berättar vi mer!

 

Är det svårt att välja?

Kontakta oss på info@cinemantrix.com eller 08-623 06 90 så guidar vi dig rätt.