Acting for Reel

Inspelning av scener för din showreel

Många skådespelare har svårt att få ihop snyggt och spännande material till sin reel där de själva står i fokus. En stark och inte minst aktuell showreel är i många fall nödvändigt för att kunna få de roller man söker.

Cinemantrix-108Den här kursen fokuserar på inspelning av specialskrivna scener  som du kan använda i din showreel. Inspelningen leds av Jacob Jörgensen som är en erfaren filmfotograf och regissör. Han har arbetat i över 20 år med reklam och spelfilm. Inspelningen sker i 4K-format och med avancerad ljussättning för att ditt material ska se professionellt ut.

Fokuset i den här kursen är på inspelning! Vi spelar in intressanta, snygga och spännande scener där du står i fokus!

Manusen som används är specialskrivna och vi analyserar tillsammans manus och karaktärer inför inspelningen för att scenerna ska passa så bra som möjligt för dina styrkor och ditt behov!

Du får dessutom möjlighet att lära dig hur en professionell fotograf arbetar och du får erfarenhet av arbete bakom kameran.

I den här kursen får du också vägledning i hur du själv gör bättre selftapes med en vanlig smartphone. Selftapes är något som rollsättare ofta efterfrågar. Om man inte vet hur man gör för att få fram sina bästa sidor så kan det i många fall göra mer skada än nytta.

När kursen är klar får du tillgång till allt råmaterial så att du kan klippa in det i din showreel, själv eller med hjälp av en klippare.

Du bör ha viss erfarenhet av filmskådespeleri, t ex från vår kurs i filmskådespeleri eller motsvarande praktisk erfarenhet. Antagning till den här kursen är begränsad och när du söker kommer du eventuellt att bli kallad på intervju. Det är alltid större chans att bli antagen om man söker tidigt. I vår längre kurs i filmskådespeleri tar vi in c:a 30% av de som söker.

Vi har också ett antal andra kurser i filmskådespeleri för alla nivåer.

Kursen hålls i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Målgrupp

För dig som behöver bra, snyggt och intressanta klipp för din showreel.

Förkunskaper

Du bör ha viss erfarenhet av filmskådespeleri, t ex från vår kurs i filmskådespeleri eller motsvarande praktisk erfarenhet.

Tid

Tre heldagar. Räkna med långa dagar eftersom denna kurs består nästan uteslutande av filminspelning.

Datum för nästa kurs är inte satta ännu. Fyll i dina uppgifter här så skickar vi mail när datumen är satta. Du får också inbjudningar till våra övriga kurser och event.

Pris

4 900 inklusive moms.

KursledareJacob Jorgensen

Kursen leds av Jacob Jörgensen, filmfotograf och regissör, som har över 20 års erfarenhet inom TV-drama, långfilm och reklam.

Jacob började sin karriär med att arbeta för Roy Andersson och har  filmat flera hundra reklamfilmer i Sverige och internationellt. Jacob har också varit med och startat och drivit Independent Studios i Stockholm. År 2000 blev Jacob guldbaggenominerad för bästa foto i "Noll tolerans".

Sedan över tio år tillbaka arbetar Jacob även som regissör.

Här kan du se några av Jacobs filmer.

Cinemantrix övriga kurser

Cinemantrix har en rad andra kurser i filmskådespeleri och hur man skriver filmmanus.

Läs mer om Cinemantrix övriga kurser här

67 Shares