Film & TV Development Workshop med Bob Dolman

För manusförfattare, regissörer och skådespelare

I den här unika workshopen får du möjligheten att arbeta med Bob Dolman och tillsammans med manusförfattare, regissörer och skådespelare arbetar ni med scener för film och TV.

Bob Dolman har bland annat skrivit Willow och arbetat med regissörer som George Lucas och Ron Howard och skådespelare som Tom Cruise och Nicole Kidman. Bob Dolman har också bland annat vunnit två Emmys för sina manus. Han har även lång erfarenhet som regissör i Hollywood och har regisserad skådespelare som Goldie Hawn och Susan Sarandon.

Deltagarna i workshopen består av en blandning av manusförfattare, regissörer och skådespelare. Men andra filmarbetare som t ex producenter, klippare eller fotografer är också välkomna.

För manusförfattare

Som manusförfattare i den här workshopen får du möjlighet att arbeta med Bob Dolman och ditt manus. Du kan börja med en manusidé eller med ett färdigt manus. Du får också möjlighet att tillsammans med Dolman testa ditt manus med skådespelare och få input på förbättringar från regissörer.

För regissörer

Som regissör i den här workshopen får du möjlighet att lära dig Bob Dolmans tekniker för att arbeta med skådespelare och för att få ut det mesta ur en scen. Du kan antingen regissera en scen som du själv har skrivit eller scener som någon annan manusförfattare skrivit.

För skådespelare

Som skådespelare i den här workshopen får du möjlighet att arbeta med Bob Dolman och hans unika sätt att iscensätta filmer och TV-serier. Du får också möjlighet att arbeta och knyta kontakter med regissörer, manusförfattare och andra skådespelare.

Du behöver inte välja inriktning

Du behöver inte vara manusförfattare eller regissör för att arbeta med en idé eller en scen. Du behöver heller inte vara skådespelare för att arbeta framför kameran. Det är nyttigt och bra för skådespelare att känna på hur det är att utveckla idéer och för manusförfattare och regissörer att gestalta dem.

The Playground

Bob Dolmans unika teknik för att utveckla film- och TV-serier bygger på det arbete han gjort med att utveckla filmer med George Lucas och Ron Howard.

bob dolmanDet första steget är The Playground där ni arbetar kreativt tillsammans med att ta utforska nya och spännande idéer genom att experimentera, improvisera och spela upp scener.

"Over three days we will develop scenes by writing, experimenting, improvising and performing. The emphasis will be on TRYING THINGS OUT in an atmosphere of creative freedom and group support."

"My role as workshop leader will be to push you - lovingly of course - to go past your edge. To extend your reach. To grow by taking creative risks and surviving. I promise you will survive - and be all the stronger for it." - Bob Dolman

The Work

Det andra steget är The Work där man redigerar, finjusterar och gör klar scenerna för att inspelning. På så sätt separerar man den viktiga kreativa processen där allt är tillåtet från den del där man gör klart projektet för att presentera för producenter eller för inspelning.

"The Work part of it will happen organically as we explore and experiment. In three days we can’t expect perfection, but we CAN expect a refinement of what we have created. We will watch the results: scenes written, directed and performed over the time we have spent together." - Bob Dolman

 

Målgrupp

För dig som vill utvecklas som manusförfattare, regissör eller skådespelare. Vi kommer att sätta ihop en balanserad grupp med manusförfattare, regissörer och skådespelare.

Andra filmarbetare bakom och framför kameran som t ex producenter, fotografer och klippare är också välkomna och kommer att få nyttiga inblickar och verktyg för att skapa intressanta och spännande filmer i den här i workshopen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men grunderna i dramaturgi eller skådespeleri kommer inte att gås igenom.

Datum

Vi har inte satt datum för nästa kurstillfälle ännu. Fyll i dina uppgifter här så får du information så fort datumen är satta!

Kursavgift

4 200:- inkl moms.

Möjlighet till delbetalning på 3, 6 eller 12 månader finns.

Bob Dolman

Bob Dolman 1Bob Dolman har arbetat som manusförfattare och regissör i Hollywood sedan 70-talet och har vunnit två Emmys för sina manus.

Dolman har arbetat mycket med Ron Howard och har bland annat skrivit manuset till filmen Willow som Ron Howard regisserade och Far and Away med Tom Cruise och Nicole Kidman (som Dolman även var med och producerade). Han har också arbetat med George Lucas.

Bob Dolman har också skrivit mycket för TV, bland annat WKRP in Cincinnati och SCTV (Second City Television). Det var för SCTV som Dolman belönades två gånger med en Emmy och en ACTRA för sina manus.

2002 gjorde Dolman sin regidebut med The Banger Sisters med Susan Sarandon och Goldie Hawn i huvudrollerna. Dolman är dessutom en uppskattad manuslärare i Los Angeles.

Kontakta oss på info@cinemantrix.com eller 08-623 06 90 om du har frågor om workshopen.

 

Tidigare deltagare

Om du är intresserad av workshopen så sätter vi dig gärna i kontakt med några av de tidigare deltagarna så att de kan berätta om sina upplevelser. 

"Jag uppfattade workshopen mycket kreativ och stimulerande. Den har bidragit till mitt eget film-manus "Rötterna från röda". Bob är en oerhört inkännande, lyssnande och begåvad lärare och inspiratör." - Staffan Hildebrand, regissör & manusförfattare, filmen G.

"Otroligt givande. Bob har en förmåga att förklara så att man hela tiden är intresserad. Han lyckas också få alla att upptäcka nya möjligheter." - Peter Pettersson, manusförfattare.

"Kursen har överträffat mina förväntningar. Bob Dolman har genom denna workshop givit mig de specifika nycklar jag behöver för att ta mig vidare. Tack!" - Lena Löfvenborg, manusförfattare och skådespelare.

"Jag har lärt mig mycket om mig själv och mitt skrivande. Att få leka fram nya idéer har varit otroligt givande, och jag tackar alla i gruppen som varit med och delgett av sina texter och erfarenheter." - Katja Aiha, manusförfattare.

"Fantastisk workhop! En resa till själva kärnan av filmmanusets hjärta. Bob skapar en atmosfär, ett djupt samtal, om inte bara våra manus, men själva livet." - Birgitta Liljedahl, manusförfattare.

Videokommentarer från tidigare deltagare

 

300 Shares