Casting för film och TV

med Tusse Lande

I det här seminariet pratar Tusse Lande och Casper Andreas om hur man castar för film, tv och reklam både som skådespelare och som regissör och producent.

Tusse Lande jobbar som rollsättare för reklamfilm, film och TV produktioner och har bland annat rollsatt Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann, Millenium-filmerna, Arn-filmerna samt James Bond-filmen Skyfall. TV serier som Tusse Lande har rollsatt inkluderar Greyzone, Surrogate, Veni Vidi Vici,  Jordskott, Morden in Sandhamn, Welcome to Sweden, Arne Dahl, Beck, Solsidan och Wallander.

Seminariet leds av Casper Andreas. Casper är en av de mest produktiva svenska regissörerna. Casper Andreas har också jobbat som skådespelare i USA i över 20 år och har stor efarenhet både av att själv gå på provspelningar samt att provspela andra skådespelare.

 

I det här seminariet får du lära dig:

- Hur casting fungerar i Sverige och internationellt

- Vad man ska tänka på när man gör en self-tape

- Vilken roll och hur mycket inflytande en casting director har för rollsättning

- Hur casting för reklamfilm, långfilm och TV skiljer sig från varandra

 

Du får också råd från Tusse hur du ska göra om du ska provspela för henne, hur hon gillar att jobba med skådespelare under castingen. Du får också råd om hur man som skådis bäst håller kontakt med Tusse.

Seminariet är också intressant för filmarbetare bakom kameran. Tusse och Casper kommer att berätta hur en casting director arbetar med regissörer och producenter och vad man ska tänka på när man anställer en rollsättare för sitt projekt.

Andra saker som du får lära dig är

- Hur lång tid behöver man för att rollsätta?

- Vad kan man förvänta sig att rollsättaren gör förutom att provspela skådespelare?

- Hur en castare kan hjälpa till att övertyga skådespelare att ta en roll

- Hur man förhandlar kontrakt

Kvällen avslutas med mingel då ni för möjlighet att prata lite enskilt med både Tusse och Casper och knyta kontakter med andra filmarbetare.

Seminariet hålls i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Målgrupp

Det här seminariet vänder sig till dig som är av att lära dig mer om casting och hur man agerar i casting-situationer. Det är också intressant för dig som arbetar bakom kameran och vill få en inblick i hur man göra en casting på bästa sätt.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Mer information

Hör gärna av dig till oss på info@cinemantrix.com om du har några frågor om kursen.

Tusse Lande

Tusse Lande

Tusse Lande har över 30 års erfarenhet i film och TV branchen och har jobbat som rollsättare för reklamfilm, film och TV produktioner sedan 1990-talet.

Filmer som Tusse Lande rollsatt inkluderar Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann, Millenium-filmerna, två Hamilton-filmer,  Arn-filmerna samt James Bond filmen Skyfall.

TV serier som Tusse Lande rollsatt inkluderar Greyzone, Surrogate, Veni Vidi Vici,  Jordskott, Tjockare än vatten, Springfloden, Morden in Sandhamn, Welcome to Sweden, Arne Dahl, Beck, Solsidan och Wallander.

Casper Andreas

Casper Andreas

Seminariet leds av Casper Andreas.

Casper har regisserat och producerat åtta prisbelönta långfilmer (och skrivit manus till fem av filmerna) i New York och Los Angeles. I Sverige har han skrivit och regisserat kortfilmen Ett Sista Farväl med Tomas von Brömssen, Iwar Wiklander och Liv Mjönes, en film som vunnit ett tjugotal priser på filmfestivaler runt om i världen.

Casper är en även en erfaren skådespelare. Caspers filmroller inkluderar Oscarsvinnaren Little Children, och TV-roller inkluderar serierna Hawaii Five-0, Lethal Weapon och The Blacklist.

Om du inte kan anmäla dig

Om du INTE kan anmäla dig till seminariet så kan du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig information när vi har satt datumen för nästa seminarietillfälle. Du får också inbjudningar till Cinemantrix övriga event.

107 Shares