Agenter och Casting för film och TV

med Malou Schultzberg

I det här seminariet pratar Malou Schultzberg och Casper Andreas om castingprocessen för film, tv och reklam samt hur en agent arbetar.

Malou Schultzberg har över 20 års erfarenhet som rollsättare för reklamfilm, film och TV produktioner genom NEXT Generation Casting. Hon driver numera Commercial Actors Agency, som representerar skådespelare för uppdrag inom reklam och film & TV produktioner. Malou har också startat Schultzberg Management, där hon promotar unga talanger och etablerade skådespelare och arbetar för att ta dem till nästa nivå i sina karriärer i Sverige och internationellt.

Seminariet leds av Casper Andreas. Casper är en av de mest produktiva svenska regissörerna. Casper Andreas har också jobbat som skådespelare i USA i över 20 år och har stor efarenhet både av att själv gå på provspelningar samt att provspela andra skådespelare.

I det här seminariet får du lära dig:

- Vad ska man tänka på när man kontaktar en casting director?

- Hur lång tid tar det att rollsätta olika sorters projekt?

- Vad man ska tänka på när man gör en self-tape?

- Hur skall man göra för att öka sina chanser till att bli bokad för jobb?

- Vad kan man förvänta sig att rollsättaren gör förutom att provspela skådespelare?

- Vad skall man tänka på när man förhandlar kontrakt på egen hand?

- Vad kan en agent göra för dig?

- Hur gör man för att hitta en agent?

Malou och Casper kommer även att berätta hur agenter och casting directors samarbetar med regissörer och producenter.

Kvällen avslutas med mingel då ni för möjlighet att prata lite enskilt med både Malou och Casper och knyta kontakter med andra filmarbetare.

Seminariet hålls i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Målgrupp

Det här seminariet vänder sig till dig som vill lära dig mer om casting och hur man agerar i casting-situationer, samt de som är nyfikna på hur en agent arbetar. Det är också intressant för dig som arbetar bakom kameran och vill få en bättre inblick i castingprocessen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Datum

28 maj 18:00-21:00

Kursavgift

450:- inkl moms.

Malou Schultzberg

Malou Schultberg

Malou Schultzberg har över 20 års erfarenhet som rollsättare för reklamfilm, film och TV produktioner. Hon arbetar också som regissör och manusförfattare.

Hon startade Next Generation Casting och driver Commercial Actors där hon representerar skådespelare för uppdrag inom reklam och företagsfilm. Hon har castat över över 700 reklamfilmer och 20 långfilmer däribland Jönssonligan, Strandvaskare, Hipp Hipp Hora och Antichrist.

Malou har också startat Schultzberg Managment där hon promotar unga talanger och etablerade skådespelare och arbetar för att ta dem till nästa nivå i sina karriärer i Sverige och internationellt.

Casper Andreas

Casper Andreas

Seminariet leds av Casper Andreas.

Casper har regisserat och producerat åtta prisbelönta långfilmer (och skrivit manus till fem av filmerna) i New York och Los Angeles. I Sverige har han skrivit och regisserat kortfilmen Ett Sista Farväl med Tomas von Brömssen, Iwar Wiklander och Liv Mjönes, en film som vunnit ett tjugotal priser på filmfestivaler runt om i världen.

Casper är en även en erfaren skådespelare. Caspers filmroller inkluderar Oscarsvinnaren Little Children, och TV-roller inkluderar serierna Hawaii Five-0, Lethal Weapon och The Blacklist.

Om du inte kan anmäla dig

Om du INTE kan anmäla dig till seminariet så kan du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig information när vi har satt datumen för nästa seminarietillfälle. Du får också inbjudningar till Cinemantrix övriga event.