Ingela Lundh

Ingela LundhIngela är född och uppvuxen i Skärholmen och utbildade sig till skådespelare i London på East 15 Acting School mellan 1996-1999. Sedan examen har hon arbetat som skådespelare och regissör i England, Italien, Danmark och Sverige.

I England arbetade hon med den populära teatergruppen Oddsocks Productions och Forest Forge där hon spelade roller som Helena och Titania i En midsommarnattsdröm och Ofelia i Hamlet. År 2003 återvände hon till Sverige där hon debuterade som Helena i Den Första Hösten på Elverket.

Hon har fortsatt att arbeta inom teatern och som speaker både på engelska och svenska och hon fick bl a. spelat den engelska rösten till fru Alving i Ingmar Bergmans produktion Gengångare på The Barbican Centre i London. Ingela är en av grundarna av SEST, The Stockholm English Speaking Theatre där hon bla har spelat Anna i Boston Marriage på Playhouse, Richard III / Lady Macbeth i Shakespeare, As we like it på Parkteatern, Anette The God of Carnage på Brunnsgatan Fyra.

Ingela regisserar för närvarande divertissementet till årets Nobelbankett och sjunger också med i damindiekören The Sweptaways. Hon älskar också att laga mat och dansa. Och äta.

Ingela spelar Rose i Cinemantrix långfilm Like Me.

 

Ingela Lundh

ingela.lundh@gmail.com
+46 703 270 708
www.sestcompany.com