Från Idé till Hollywood

Workshop med Gudrun Giddings

Cannes editionGudrun_280x3501

Gudrun Giddings arbetar som producent i USA och har guidat hundratals film/TV- och mediaprojekt från idé till produktion. Eftersom hon ursprungligen kommer från Sverige så har hon unika insikter i hur man arbetar i båda länderna och hur man genomför internationella projekt.

I den här workshopen får du hjälp med hur du säljer in din idé eller ditt manus till ett produktionsbolag eller producent i Sverige, USA eller på de olika filmfestivalerna och filmmarknaderna runt om i världen.

Gudrun hjälper dig att göra ditt manus/idé mer attarktivt genom att paketera det på ett så bra sätt som möjligt och kommer ge råd om allt från casting och produktion till distribution så att ditt manus/idé får bästa möjliga chans på den internationella filmmarkanden.

Hon går också igenom legala och kommersiella fallgropar som man bör se upp för, och hon kommer att ta upp hur film- och TV-industrin skiljer sej både kulturellt och affärsmässigt mellan Sverige och USA/Los Angeles.

 

Förkunskaper

Du kan ta workshopen oavsett om ditt projekt är på idéstadiet eller är färdigt att gå i produktion.

Eftersom workshopen är lagt veckan före filmfestiven i Cannes så det ett utmärkt tillfälle att finputsa projekt som ska presenteras där.

Workshopen kan även vara till fördel för dej som vill in i den internationella film- och/eller TV-industrin, inte bara inför Cannes men för dej som vill och behöver lite “insider tips” hur du ska öka intresset för ditt projekt samt få in foten i Hollywood.

Gästföreläsare

Madeleine Ekman, Producent och VD, Zentropa Sweden

Språk

Svenska

Kostnad

2 900 kronor inkl moms.

Tid

Datum för nästa kurs är inte satta ännu. Fyll i dina uppgifter här så skickar vi mail när datumen är satta. Kursen pågår under två dagar.

Enskilda konsultationer

Det finns även möjlighet att boka in Gudrun Giddings för en enskild konsultation kring ditt projekt. Detta görs i så fall utanför ramarna och kostnaden för workshoppen och är beroende av hennes tillgänglighet. För en enskild konsultation varierar omfattning och kostnad från till projekt till projekt. Fyll i dina uppgifter här så kontaktar vi dig för att fastställa närmare detaljer.

Antal projekt som Gudrun kan tas sig an på detta sätt är begränsat.

 

Gudrun Giddings

Gudrun Giddings

Gudrun Giddings är svensk och jobbar som producent i Los Angeles. Hon är även Ambassador för Swedish Film Commission i USA och Scandinavian Locations och VD samt ordförande för den Svensk-Amerikanska handelskammaren i LA. Hon sitter också i styrelsen for Mentor Foundation USA som är grundad av Drotting Silvia.

Gudrun har bla varit exekutiv producent för “Banshee Chapter”, regisserad av Blair Erickson och med Zach Quinto (“Star Trek”, “Margin Call”). Gudrun producerade också en pilot i samarbete med Stan Lees bolag POW! Entertainment och Michael Eisners Vuguru där Mark Hamill (“Star Wars”) var programledare.

Gudrun var också exekutiv producent för “Flypaper”, skriven av Jon Lucas och Scott Moore (“The Hangover”) och regisserad av Rob Minkoff (“The Lion King”, “Stuart Little”) och med Patrick Dempsey (“Grey’s Anatomy”, “Enchanted”) i huvudrollen.

Gudrun har även varit producent och Vice President of Business Development på Paradox Entertainment och arbetade på långfilmen “Conan the Barbarian” bland andra projekt. Innan hon började på Paradox, var Gudrun Director of Production på Davis Films, Samuel and Victor Hadidas produktionbolag under deras distributionsbolag Metropolitan Filmexport. Där arbetade hon på filmer som Tony Scotts “Domino”, Christopher Gans “Silent Hill”, “Solomon Kane”, George Clooneys “Good Night and Good Luck” och Terry Gilliams “The Imaginerium of Doctor Parnassus”.

Gudrun producerade också några av de första piloterna för Xbox Live 360, “Miracle of Phil”, regisserad av Andrew Douglas (“Amitiville Horror”) och “Post Apolyptic Pizza” regisserad av Peter Cornwell (“Haunting in Conneticut”).

Läs mer om Gudrun här.

 

Gästföreläsare

Madeleine Ekman

Producent och VD, Zentropa Sweden

Madeleine Ekman by Francy EkmanMadeleine Ekman började sin karriär 1995 med att arbeta med regissörer som Daniel Bergman, Kjell Sundvall och Jan Troell. 2006 blev hon headhuntad till Memphis Film där hon gjorde Lukas Moodyssons “Mammuth”. Hon blev dessutom utlånad som production manager/line producer till bland annat “ARN” och “I taket lyser Stjärnorna”.

2009 startade hon upp Zentropa Sweden och varit medproducent för Lars von Triers trilogi “Antichrist”, “Melancholia” och “Nymphomaniac”, samt Thomas Vinterbergs “The Hunt” &  “The Commune” och Susanne Biers “In a better World” (som vann en Oscar), “Its all about Love” och “ A second Chance”.

Medeleine har också producerat “Happy End” av Björn Runge, “Once A year” av Gorki Glaser Muller och vann i år en Guldbagge för “Efterskalv” av Magnus von Horn.

 

 

Kontakta oss på info@cinemantrix.com eller 08-623 06 90 om du har frågor om workshopen.

 

288 Shares