Anmäl dig här:

En kväll med Crazy Pictures

I det här seminariet pratar Albin Pettersson från Crazy Pictures och Arantxa Hurtado om hur man producerar independentfilm och hur man tar sig fram i filmbranschen.

Albin Pettersson är producent på Crazy Pictures, det framgångsrika filmkollektivet som vunnit Guldbagge för bästa nykomling och som bland annat blivit Guldbaggenominerade för bästa film.

Utifrån deras erfarenheter av att ta sig fram från att göra filmer på YouTube till att producera långfilm och reklamfilm kommer Albin att berätta om vad man kan göra för att ta sig fram i filmbranschen med hjälp av sociala medier och på andra nya och kreativa sätt.

Albin och Arantxa kommer också att prata om hur man gör film utan dyr utrustning och utan stora budgetar.

Dessutom tar de upp

- hur man nätverkar och hittar rätt personer att arbeta med

- hur man sprider och marknadsför sina filmer

- hur man gör independentfilm i Sverige utan stöd från SFI eller filmfonder

- hur man gör en effektiv crowdfunding

Seminariet leds av Arantxa Hurtado. Arantxa sitter i vår studio och driver filmkollektivet Sprouting Pictures.

Seminariet följs av ett mingel där du får möjlighet att mingla med Albin, Arantxa och knyta kontakter med andra filmarbetare.

Seminariet hålls i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Målgrupp

Det här seminariet vänder sig till dig som är intresserad av att ta sig fram i filmbranschen, oavett om det är bakom eller framför kameran.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Datum

10 april 18:00-21:00.

Pris

450 kr

Anmäl dig här:

Albin Pettersson

Albin Pettersson

Albin är producent på Crazy Pictures.

Crazy Pictures är ett filmkollektiv som har gjort sig kända genom en kortfilmsserie på Youtube, Poesi för fiskar.

Utöver kortfilmer gör Crazy Pictures även reklamfilm, musikvideor och TV-produktion. Förra året producerade filmkollektivet sin första långfilm, Den blomstertid nu kommer. När Albin och Crazy Pictures sökte crowdfunding för filmen så drog de in 800 000 på en vecka. Den slutgiltiga budgeten för filmen blev nästan över 18 miljoner. Nu är filmen såld runt om i världen och nominerades till flera Guldbaggar. Crazy Pictures vann också i år Guldbagge för bästa nykomling.

Arantxa Hurtado

Arantxa Hurtado

Seminariet leds av Arantxa Hurtado.

Arantxa är producent, regissör och fotograf. Hon driver produktionsbolaget Bohemian Light samt filmkollektivet Sprouting Pictures. I Sprouting Pictures hjälper producenter, regissörer, manusförfattare och skådespelare varandra med att göra film och kollektivet har just nu fyra filmer i produktion.

Arantxa sitter också i vår studio och samarbetar ofta i Cinemantrix produktioner.

Mer information

Hör gärna av dig till oss på info@cinemantrix.com om du har några frågor om seminariet.

Om du inte kan anmäla dig

Om du INTE kan anmäla dig till seminariet så kan du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig information när vi har satt datumen för nästa seminarietillfälle. Du får också inbjudningar till Cinemantrix övriga event.