Seminarium med Lisa Ohlin

I det här seminariet pratar Lisa Ohlin och Casper Andreas om hur man arbetar med film, tv och reklam både i Sverige och USA.

Lisa Ohlin var filmkonsulent på SFI och har bland annat regisserat Simon och Ekarna som nominerades till 13 guldbaggar.

Seminariet leds av Casper Andreas. Casper är en av de mest produktiva svenska regissörerna. Han är nyss hemkommen från USA där han har producerat och regisserat nio långfilmer.

Utifrån hennes erfarenheter av film och TV samt hennes erfarenhet som filmkonsulent på SFI kommer Lisa att berätta om vad man ska göra för att söka stöd från SFI eller andra filmfonder.

Lisa arbetar både med långfilm och TV-serier. Hon har bland annat nyligen regisserat en dansk långfilm, Walk with Me. Lisa har också en ny TV-serie på gång. I det här seminariet får du både lära dig hur det är att

- regissera och jobba med film i Sverige och USA

- arbeta med reklamfilm och hur man får de jobben

- hur man regisserar en TV-serie

Seminariet följs av mingel där du får möjlighet att mingla med Lisa, Casper och knyta kontakter med andra filmarbetare.

Seminariet hålls i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Målgrupp

Det här seminariet vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta med film och TV.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Mer information

Hör gärna av dig till oss på info@cinemantrix.com om du har några frågor om kursen.

Lisa Ohlin

Lisa Ohlin

Lisa är utbildad vid New York University Graduate Film School. Hon regisserade filmsuccén Simon och ekarna (2011), som vann publikpriset på Göteborgs Filmfestival, och nominerades till 13 Guldbaggar.

Mellan 2007 och 2010 var Lisa långfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet, och har sedan dess hunnit med att regissera både teveserier, långfilm, musikal och ett 30-tal reklamfilmer.

Senaste långfilmen Walk with me (De Standhaftige) (2016) blev varmt mottagen av kritiker och såldes till flertalet länder utanför Norden.

Casper Andreas

Casper Andreas

Seminariet leds av Casper Andreas.

Casper har regisserat och producerat åtta prisbelönta långfilmer (och skrivit manus till fem av filmerna) i New York och Los Angeles. I Sverige har han skrivit och regisserat kortfilmen Ett Sista Farväl med Tomas von Brömssen, Iwar Wiklander och Liv Mjönes, en film som vunnit ett tjugotal priser på filmfestivaler runt om i världen.

Casper är en även en erfaren skådespelare. Caspers filmroller inkluderar Oscarsvinnaren Little Children, och TV-roller inkluderar serierna Hawaii Five-0, Lethal Weapon och The Blacklist.

Om du inte kan anmäla dig

Om du INTE kan anmäla dig till seminariet så kan du fylla i dina uppgifter här så skickar vi dig information när vi har satt datumen för nästa seminarietillfälle. Du får också inbjudningar till Cinemantrix övriga event.