Behärska ditt skrivande

Behärska ditt skrivande

script-breakdown-blog-pic

Mitt tips till dig som ska skriva ditt allra första manus är att välja något som du främst tycker är kul och intressant, men även något du behärskar.

Jag ska ta mig som exempel: Jag har väldigt dålig koll på verklighetens kriminologi. Jag tycker otroligt mycket om CSI-serier och vill själv göra något liknande. Men pågrund av brist på egen kunskap inom det området vet jag att jag i dagsläget inte kan göra en bra kriminalserie. Och det är bra produktioner man vill göra, eller hur?

Är det ditt allra första manus rekommenderar jag dig att välja något ämne du har rätt bra koll på. Det kommer gå lättare att skriva, och under tiden kommer du få nya ideér och kunskaper som gör att du en dag kan göra den där actionfilmen eller dramaserien du alltid drömt om.