Att utbilda sig eller att inte utbilda sig

Att utbilda sig, eller att inte utbilda sig

Det är frågan.

En formell utbildning inom film kan ge dig ett försprång på arbetsmarknaden och se snyggt ut på CV:t, men en är inte nödvändigtvis ett måste för att jobba i filmbranschen. Förutsatt att du är duktig på det du gör så handlar det mycket om kontakter, soft skills (ditt rykte som person att jobba med), och att vara tillgänglig på rätt plats på rätt tid. Har du dessa spelar det ingen roll om du lärt dig på egen hand eller via en filmskola.

Det finns många exempel på människor som bygger hela sina karriärer på att vara självlärda, t.ex. många Youtubers. Men även många som jobbar med spelfilm har kommit in andra vägar än genom en formell utbildning.

Ett tips för dig som vill lära dig mer om hur man praktiskt ska tänka när man gör film kan jag rekommendera PremiumBeats gratis handbok om skapandet av audiovisuell media. Det är en otroligt matnyttig bok som behandlar både ljussättning, ljud, casting, cinematografi, regi, och mycket mera. 

PremiumBeat har tagit fram handboken för att alla ska kunna vara kreativa inom film, även om man inte har råd med filmskola.

På gång hos oss

Få information från oss

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi information till dig om vad som händer hos oss, våra event och våra kurser!