Älskade biograf

Älskade biograf

Text och bilder: Manne Rundqvist 

Högt över staden. Uppe bland molnen. Du står och väntar på din vän. I famnen håller du popcorn och i handen en pet-flaska på 50 cl. Du tittar dig omkring och ser glada och förväntansfulla ansikten. Det är en varm och lugn känsla i biografens foajé. En inbjudande känsla. Skratt och leenden. Din telefon plingar till och skärmen lyser upp. Det är din vän som är lite försenad. Men det gör inget. Ingenting alls. Du har inget emot att stå kvar på den röda mattan och andas in doften av popcorn och parfym.  

Några minuter senare dyker din vän upp och så småningom går ni in i biosalongen. Ni äter lite godis och pratar med varandra under bioreklamen. Ni pratar om relationer, jobb och framtidsdrömmar. Om tokiga saker som har hänt den senaste veckan och om när ni senast var på bio tillsammans. Ljuset tänds i taket i några sekunder. Alla i salongen kollar på varandra och viskar tyst. Lamporna avtar i styrka. Det blir mörkt. Filmen rullar igång till ljudet av prassel från godispåsar. 

Det är nu över ett år sedan jag var på bio. Coronapandemin har gjort att jag inte har vågat sätta mig i en biosalong. Dela luft med främmande människor är inte längre samma sak. Det finns ett allvar nu som inte fanns år 2019 innan pandemin. Jag kan verkligen sakna att skratta tillsammans med en vän på bio. En enklare tid som då var så självklar att leva i, känns så väldigt långt borta nu. 

Kommer du också ihåg känslan av att promenera genom staden när filmen är slut? Kommer du ihåg känslan av att skratta med din vän hela vägen tillbaka till tågstationen när det är dags att åka hem igen? Högt över staden. Uppe bland molnen. 

Vi får hålla hoppet uppe att vardagen kommer att återgå till ett mer normalt tillstånd.

Så att vi kan dela den där magiska biokänslan igen. 

Vi har  gjort en reklamfilm för SF (eller Filmstaden biograferna nu heter).. 

Tidningen Resumé gav den en andra plats i Månadens Kampanj.

Här kan du se filmen:

På gång hos oss

Information från oss

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi information till dig om vad som händer hos oss, våra event och våra kurser!

Intresse Filmfoto