Intensiv sommarworkshop med Bob Dolman

Filminspelning - för manusförfattare, skådespelare och regissörer

I den här workshopen får du under en vecka arbeta med Hollywood-regissören och manusförfattaren Bob Dolman. Det blir en intensiv vecka på Vårdinge kursgård söder om Stockholm. I workshopen får du lära dig Bob Dolmans unika teknik för att arbeta med scener som han tagit fram i samarbete med George Lucas. Under Bobs guidning arbetar du med dina scener från idé eller manus till filminspelning.

Deltagarna i workshopen består av en blandning av manusförfattare, regissörer och skådespelare. Men andra filmarbetare som t ex producenter, klippare eller fotografer är också välkomna.

Du behöver inte vara manusförfattare eller regissör för att delta. Du behöver heller inte vara skådespelare för att arbeta framför kameran. Det är nyttigt och bra för skådespelare att prova på att regissera och skriva manus och för manusförfattare och regissörer att prova på att agera framför kameran. Man kommer dock inte att vara tvungen att skriva eller agera om man helt vill fokusera på det ena eller det andra.

Artikel om Bob Dolman i Svenska DagbladetBob Dolman har bland annat skrivit Willow och arbetat med regissörer som George Lucas och Ron Howard och skådespelare som Tom Cruise och Nicole Kidman. Bob Dolman har också bland annat vunnit två Emmys för sina manus. Han har även lång erfarenhet som regissör i Hollywood och har regisserad skådespelare som Goldie Hawn och Susan Sarandon. Dessutom har Bob varit producent på flera stora Hollywood-filmer.

Den här workshopen är en unik möjlighet för dig som är manusförfattare eller regissör att få unika tekniker för att iscensätta och spela in del av manus under Bob Dolmans guidning. För dig som är skådespelare är det en möjlighet att få arbeta med Bob Dolman och hans tekniker för att arbeta framför kameran.

Vid workshopens slut får du råmaterialet från filmningarna.

Workshopen hålls på Vårdinge kursgård c:a 6 mil söder om Stockholm under en intensiv vecka i juli.

Vårdinge

Vårdinge ligger vackert vid Långsjön. Där finns goda badmöjligheter, hästar och får betar i hagarna, kanoter finns att tillgå och på det finns bastu och grillmöjligheter. Det finns två typer av rum att välja på: enkelrum och dubbelrum. Det finns kök där det går att laga egen mat. Lunch finns också att köpa på kursgården.

Målgrupp

För dig som vill utvecklas som manusförfattare, regissör eller skådespelare. Vi kommer att sätta ihop en balanserad grupp med manusförfattare, regissörer och skådespelare.

Andra filmarbetare bakom och framför kameran som t ex producenter, fotografer och klippare är också välkomna och kommer att få nyttiga inblickar och verktyg för att skapa intressanta och spännande filmer.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, men grunderna i dramaturgi eller skådespeleri kommer inte att gås igenom.

Datum

8 dagar på Vårdinge kursgård: 14-21 juli.

Kursavgift

9 600:- inkl moms.

Rabatt: 7 600:- (2 000 kr rabatt) om du anmäler dig till nån av Bob Dolmans workshopar i april! 

Förberedande workshop

I april håller Bob två workshopar som är förberedande inför sommarworkshopen. Vi rekommenderar att man går någon av de workshoparna innan sommarens workshop. Vi ger 2 000 kr i rabatt på sommarworkshopen om man går nån av Bobs workshopar i april.

Läs mer om Bobs workshopar i april här!

Boende

Boende på Vårdinge tillkommer.

Enkelrum: 3 200 inkl moms (för hela veckan).

Dubbelrum: 2 400 inkl moms (för hela veckan).

Möjlighet till delbetalning på 3, 6 eller 12 månader finns.

Bob Dolman

Bob Dolman 1Bob Dolman har arbetat som manusförfattare och regissör i Hollywood sedan 70-talet och har vunnit två Emmys för sina manus.

Dolman har arbetat mycket med Ron Howard och har bland annat skrivit manuset till filmen Willow som Ron Howard regisserade och Far and Away med Tom Cruise och Nicole Kidman (som Dolman även var med och producerade). Han har också arbetat med George Lucas.

Bob Dolman har också skrivit mycket för TV, bland annat WKRP in Cincinnati och SCTV (Second City Television). Det var för SCTV som Dolman belönades två gånger med en Emmy och en ACTRA för sina manus.

2002 gjorde Dolman sin regidebut med The Banger Sisters med Susan Sarandon och Goldie Hawn i huvudrollerna. Dolman är dessutom en uppskattad manuslärare i Los Angeles.

Kontakta oss på info@cinemantrix.com eller 08-623 06 90 om du har frågor om workshopen.

 

Om du inte kan anmäla dig

Om du INTE kan anmäla dig till sommarens kurs, men vill ha information om framtida kurser så kan du fylla i dina uppgifter här så skickar vi information.

Tidigare deltagare

Här är några av de utvärderingar som vi fått från tidigare deltagare. De tidigare deltagarna har varit allt ifrån etablerade filmarbetare till nybörjare. Om du är intresserad av kursen sätter vi dig gärna i kontakt med några av de tidigare deltagarna så att de kan berätta om sina upplevelser. 

"Jag uppfattade workshopen mycket kreativ och stimulerande. Den har bidragit till mitt eget film-manus "Rötterna från röda". Bob är en oerhört inkännande, lyssnande och begåvad lärare och inspiratör." - Staffan Hildebrand, regissör & manusförfattare, filmen G.

"Otroligt givande. Bob har en förmåga att förklara så att man hela tiden är intresserad. Han lyckas också få alla att upptäcka nya möjligheter." - Peter Pettersson, manusförfattare.

"Kursen har överträffat mina förväntningar. Bob Dolman har genom denna workshop givit mig de specifika nycklar jag behöver för att ta mig vidare. Tack!" - Lena Löfvenborg, manusförfattare och skådespelare.

"Jag har lärt mig mycket om mig själv och mitt skrivande. Att få leka fram nya idéer har varit otroligt givande, och jag tackar alla i gruppen som varit med och delgett av sina texter och erfarenheter." - Katja Aiha, manusförfattare.

"Fantastisk workhop! En resa till själva kärnan av filmmanusets hjärta. Bob skapar en atmosfär, ett djupt samtal, om inte bara våra manus, men själva livet." - Birgitta Liljedahl, manusförfattare.

Videokommentarer från tidigare elever

 

453 Shares
Share453
Tweet
Share
Email