Workshopar, kurser och event

Vår studio vid Hötorget i Stockholm är en mötesplats för
filmarbetare framför och bakom kameran.

Här är några av de workshopar, kurser och event
som vi arrangerar i studion.

Kurs i hur man skriver TV-serier

I den här kursen får du lära dig grunderna i hur man skriver TV-serier.

Det du lär dig i den här kursen kan du sedan applicera på ditt eget skrivande, antingen i en av våra workshopar, i övningar under kursen eller i ditt eget arbete. Ett TV-manus är inte en färdig produkt utan det första och viktigaste steget för att göra en TV-serie. Ett TV-manus har många likheter med ett filmmanus, men det finns också många fundamentala skillnader.

Manusworkshop med Bob Dolman

I den här workshopen får du arbeta med Bob Dolman. Du skriver ett film- eller TV-manus och får konstruktiv feedback i workshopmiljö på det du skriver och samtidigt som du utvecklar dig själv som manusförfattare. Bob Dolman har bland annat skrivit Willow och arbetat med regissörer som George Lucas och Ron Howard och skådespelare som Tom Cruise och Nicole Kidman. Bob Dolman har också bland annat vunnit två Emmys för sina manus.

Utvecklingsworkshop med Bob Dolman

I den här unika workshopen arbetar du med att utveckla scener och karaktärer. Vi kommer att ta in en grupp som består av en blandning av manusförfattare, regissörer och skådespelare. Men andra filmarbetare som t ex producenter, klippare eller fotografer är också välkomna. En del av gruppen kommer att få testa sin idé eller scen tillsammans med Bob och de skådespelare som deltar i kursen. En annan del av gruppen kommer  att få arbeta med Bob på att utveckla din förmåga att gestalta det som manusförfattaren, regissören är ute efter.

Kurs i filmskådespeleri

Intensivkurs i filmskådespeleri. Kursen blandar praktiska övningar med tekniker för filmskådespeleri, gästföreläsare, grupparbete och filminspelningar. Man får också lära sig att arbeta bakom kameran. Ingen erfarenhet krävs.

Resa till Hollywood

USA och Hollywood har mycket att erbjuda, men det kan vara svårt att hitta rätt. Samtidigt är svenskar och Sverige populära i Hollywood. Därför tar vi en utvald grupp skådespelare till USA för att lära känna Hollywood. Vi guidar, ger tips och råd och presenterar skådespelarna för värdefulla kontakter inom filmbranschen. Det tar tid och hårt arbete för att ta sig in i filmbranschen och det gäller inte minst i Hollywood. Oavsett om man är i början av sin karriär eller nått ganska långt så är det svårt att navigera sig fram till agenter, managers, rollsättare, regissörer och producenter. 

Kurserna hålls i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Vi håller dessutom individuell coachning inom både filmskådespeleri och hur man skriver filmmanus.

Hör gärna av dig till oss på info@cinemantrix.com eller 08-623 06 90 om du har några frågor kring våra kurser.

Mer information

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi löpande information om våra mingel och event i studion. Och så får du dessutom rabatt på våra kurser och workshops.