Våra kurser och workshops

Vår studio vid Hötorget i Stockholm är en mötesplats för filmarbetare framför och bakom kameran. Här är några av de kurser, workshops och mingel som vi arrangerar i studion.

Kurs i Method Acting

I den här kursen fördjupar vi oss i method acting och de tekniker som används av många filmskådespelare idag. För att gå kursen krävs att man behärskar grunderna i filmskådespeleri genom att ha gått vår kurs i filmskådespeleri eller att man har motsvarande erfarenhet.

Workshop med Hollywood-skådisen Marc Aden Gray

En intensiv workshop med Hollywood-skådisen Marc Aden Gray (som bl a varit med i The Matrix). Marc är en eftertraktad acting coach i LA och runt om i världen. Han gästar Cinemantrix med sin workshop, som går ut på att frigöra din skådespelartalang och ge dig en bättre teknik framför kameran.

Casting med Malou Schultzberg

I den här kursen ger Malou Schultzberg praktiska råd och tips kring hur du bäst förbereder dig inför provfilmning och hur du skapar bra förutsättningar för att provfilmningen ska bli lyckad. Hon ger även tips om hur du ska få chansen att visa upp dig om du inte varit på casting hos en rollsättare, men gärna skulle vilja det.

Improvisation för filmskådespelare

Improvisation är något som alla skådespelare bör bemästra för att utmärka sig i olika sammanhang. De tekniker och verktyg som vi lär ut är värdefulla i t.ex. castingsammanhang där man ofta ombeds att improvisera och skapa situationer i stunden. De hjälper dig också att bättre förbereda dig för en roll och används ofta av regissörer när man repeterar scener.

Nästa kurs: 22 September

Kurs i filmskådespeleri

Intensivkurs i filmskådespeleri. Kursen blandar praktiska övningar med tekniker för filmskådespeleri, gästföreläsare, grupparbete och filminspelningar. Man får också lära sig att arbeta bakom kameran. Ingen erfarenhet krävs.

Intensivkurs i filmskådespeleri

Kort variant av vår uppskattade kurs i filmskådespeleri. Under en helg får deltagarna prova på och lära sig hur man agerar framför kameran. Ingen erfarenhet krävs.

Kurs i hur man skriver filmmanus

Den här kursen består av en dramaturgidel och två workshops. I dramaturgidelen får man lära sig hur man skriver intressanta karaktärer och håller publikens uppmärksamhet och i workshoparna guidar vi dig i att skriva ett filmmanus och ger dig löpande feedback på ditt skrivande. Cinemantrix avancerade workshop leds av Hollywood-författaren Soni Jörgensen och är godkänd av SFI för Fortbildningsstöd.

Kurs i hur man skriver TV-serier

I den här kursen får du lära dig grunderna i hur man skriver TV-serier.

Ett TV-manus är inte en färdig produkt utan det första och viktigaste steget för att göra en TV-serie. Ett TV-manus har många likheter med ett filmmanus, men det finns också många fundamentala skillnader.

Det du lär dig i den här kursen kan du sedan applicera på ditt eget skrivande, antingen i en av våra workshopar, i övningar under kursen eller i ditt eget arbete.

Kurserna hålls i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Vi håller dessutom individuell coachning inom både filmskådespeleri och hur man skriver filmmanus.

Hör gärna av dig till oss på info@cinemantrix.com eller 08-623 06 90 om du har några frågor kring våra kurser.

Mer information

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi löpande information om våra mingel och event i studion. Och så får du dessutom rabatt på våra kurser och workshops.