Workshopar, kurser och event

Vår studio vid Hötorget i Stockholm är en mötesplats för
filmarbetare framför och bakom kameran.

Här är några av de workshopar, kurser, masterclasses och event
som vi arrangerar i studion.

Kurs i hur man skriver TV-serier

I den här kursen får du lära dig grunderna i hur man skriver TV-serier.

Det du lär dig i den här kursen kan du sedan applicera på ditt eget skrivande, antingen i en av våra workshopar, i övningar under kursen eller i ditt eget arbete. Ett TV-manus är inte en färdig produkt utan det första och viktigaste steget för att göra en TV-serie. Ett TV-manus har många likheter med ett filmmanus, men det finns också många fundamentala skillnader.

Kurs i filmskådespeleri

Intensivkurs i filmskådespeleri för dig som vill prova på och lära dig grunderna i filmskådespeleri. Kursen blandar praktiska övningar med teoretisk undervisning och grupparbete. Fokuset under kursen kommer att vara på inspelning framför kameran där du får arbeta med att förbereda dig, repa och spela in en scen.

Filmkvällar

På Cinemantrix filmkvällar går vi igenom en känd film. Vi bryter ner filmen och filmens manus och tittar på filmen från manusförfattarens perspektiv. Vi går igenom ett antal framgångrika och populära filmer för att se varför filmerna fungera eller inte och hur manusförfattaren har tänkt och arbetat för att få fram det slutgiltiga manuset.

Kurserna hålls i vår studio vid Hötorget i Stockholm.

Vi håller dessutom individuell coachning inom både filmskådespeleri och hur man skriver filmmanus.

Hör gärna av dig till oss på info@cinemantrix.com eller 08-623 06 90 om du har några frågor kring våra kurser.

Mer information

Fyll i dina uppgifter här så skickar vi löpande information om våra mingel och event i studion. Och så får du dessutom rabatt på våra kurser och workshops.