Anders Dahl

Anders DahlMed ett livslångt intresse för film och specialeffekter så kunde Anders Dahl göra sin första riktiga kortfilm, ”Stjärneleven”, 1994. För den vann han pris för bästa originalmanus på den lokala filmfestivalen i Örebro. Idag heter det priset ”En Josef” till äran för hans vän Josef Fares som han hade lärt känna när han klippte just den filmen.

Tillsammans gjorde de mängder med korta actionfilmer sprängfyllda med Anders bloddrypande specialeffekter. Deras filmer belönades med många priser på kortfilmsfestivaler runt om i Europa och de började båda få uppmärksamhet från filmbranschen.

När Anders började på Kulturamas Filmskola 1999 hade han redan jobbat på två långfilmer som specialeffektstekniker. Och när han slutade hade han hunnit med en tredje, ”Coola killar”, som var en pilot ett produktionsbolag hade beställt från Fares. Anders och Fares skrev även manuset tillsammans.

Efter filmskolan har Anders jobbat konstant med film inom många fält. Han har gjort specialeffekter, visuella effekter, sminkeffekter och ljudeffekter. Han jobbar med det icke tekniska som rollsättarassistent, produktionsassistent, transportkoordinator med mera och han jobbar även med teknik som elektriker, elass, passare och passarassistent.

Han har även skådespelat mer än en gång.

Anders var elektriker på Cinemantrix långfilm Like Me.

Like me är den 13:e långfilmen/långfilmslängdsprojektet han jobbat på.

Anders Dahl

+46 703 48 29 38
sprengman@hotmail.com

8 Shares
Share8
Tweet
Share
Email